Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 49faee
Foto:
VIDEO

Kom jij ook naar de eerste Open Bedrijvendag Laarbeek?

Op 17 november aanstaande houdt Parkmanagement Laarbeek de eerste Open Bedrijvendag van Laarbeek. Met 16 deelnemende bedrijven verdeeld over alle kernen van Laarbeek is er genoeg te zien en te beleven voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat er nu eigenlijk allemaal gebeurt achter die gesloten deuren (en voor diegene die op zoek is naar een stageplek of een (nieuwe) baan dichtbij huis). Wist je bijvoorbeeld dat onderdelen voor een achtbaan in Laarbeek worden gemaakt?

Samenwerking
De Open Bedrijvendag Laarbeek is een initiatief van Stichting Parkmanagement Laarbeek en kan tot stand komen door een gedegen samenwerking tussen de ge­meente, ondernemersvereniging VIER, Brainport en Senzer. Parkmanagement wordt mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Laarbeek, een fonds om collec­tieve activiteiten in Laarbeek te ontplooien. Veel bedrij­ven kampen met een personeelstekort en het blijkt in de praktijk lastig te zijn om geschikt (technisch) personeel te vinden. Binnen Parkmanagement heeft een achttal ondernemers een werkgroep gevormd. "We willen sa­men nadenken over het thema Werkgelegenheid", legt Birgit Goumans van Kusters Goumans namens de werk­groep uit, "en daarnaast Laarbeek meer op de kaart zet­ten. Het is belangrijk dat we laten zien wat de bedrijven hier allemaal in huis hebben. De economie draait op volle toeren, bedrijven groeien en talenten en vakmen­sen worden steeds schaarser. We willen ambassadeurs creëren voor Laarbeek en de Laarbeekse bedrijven want wij zijn ervan overtuigd dat je voor een hele leuke baan Laarbeek niet uit hoeft."

'Het gaat om de beleving'
Op 29 augustus jongstleden organiseerde de werkgroep een kick-off voor de zestien ondernemers die zich al snel enthousiast hadden aangemeld. Het succes is dat er 16 bedrijven meedoen", aldus Niels Rutten (Parkmanage­ment) namens de werkgroep. "Het is een mooie manier om elkaar te versterken. Het idee achter de bedrijvendag is simpel: laten zien wat je in huis hebt! Het gaat om de beleving. Op een beurs kan een ondernemer zijn bedrijf promoten achter een tafeltje, nu kan hij zijn bedrijf laten zien en eventuele potentiële werknemers ontmoeten. De werkgroep ontzorgt de ondernemers op het gebied van communicatie en promotie.

'Onbekend maakt onbemind'
De open dag is niet alleen voor potentiële werknemers of mensen die een stageplek zoeken bedoeld. "Nee, ze­ker niet", legt Niels uit. "We willen Laarbeek kennis laten maken met de deelnemers. Er zijn zoveel bedrijven die men niet kent; 'onbekend maakt onbemind' is de ach­terliggende gedachte. Voor werknemers is het daar­naast een uitgelezen kans om familie en vrienden uit te nodigen en ze te laten zien wat voor werkzaamheden ze dagelijks uitvoeren. We willen dus niet alleen de bedrij­ven maar ook de gemeente Laarbeek promoten bij jong en oud."

Voor iedereen
Verschillende branches zijn vertegenwoordigd. Birgit: "Daarom zal er van alles te zien en te beleven zijn. Je kunt wel kijken naar een vrachtwagen, maar heb je er al ooit in gezeten? Hou je van programmeren maar heb je geen flauw idee hoe dit in de technieksector gaat? Je kunt machines en robotisering in werking zien en er worden diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen. Een bedrijfsruimte is zo ingericht dat je op avontuur kunt; trap op naar een heuse skybox, uitkijken op een bassin met zeehonden…niets is wat het lijkt. Het is niet alleen leuk maar ook educatief en je komt nog eens wat te we­ten over wat er zich allemaal afspeelt in Laarbeek!"

Dutch Technology Week
Niels: "Onder de deelnemers bevinden zich een aantal bedrijven die in juni van dit jaar mee hebben gedaan aan de DTW (Dutch Technology Week) op de Hotspot in Helmond. "De DTW is grensoverschrijdend en we zijn als werkgroep druk bezig om te kijken of we dit evene­ment naar Laarbeek kunnen halen in 2020. Samen­werken is van belang, niet alleen tussen ondernemers onderling maar ook met partners als Brainport en de gemeente. Samenwerken betekent kennisoverdracht en zorgt voor meer bekendheid. Gelukkig zijn er al heel veel ondernemers in Laarbeek die dat doen. Het is de uitdaging Laarbeek nóg meer op de kaart te zetten."

Ontdekkingsreis door Laarbeek
De eerste Open Bedrijvendag in Laarbeek vindt plaats op zaterdag 17 november van 10.00 tot 14.00 uur. Bedrijven die deelnemen, zijn duidelijk te herkennen aan de buiten­kant en er zullen plattegronden beschikbaar zijn waarop te zien is waar je binnen mag kijken. Iedereen is van harte welkom en de werkgroep hoopt op een grote opkomst.

Voor meer informatie kijk je op www.openbedrijvendaglaarbeek.nl.

Deelnemende bedrijven:
Kusters Goumans
Leenders RVS Industrie
Ebm-papst benelux b.v.
Artex
H&S Besturingstechniek
Nossin
MyMicroGroup
Autobedrijf SARO
Van Kaathoven Grond- en Sloopwerken
Swinkels family brewers
Staadegaard
Brandweer Zuidoost-Brabant
Formula Air
Van Uden-Bekx Transport
TON Projectstoffering
Hoffmann Groep

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>