Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: a314ed
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
VIDEO Fotoseries

'Leef je in, Leef je uit' leeft

Aarle-Rixtel – 'Leef je in, Leef je uit.' Een enthousiaste manifestatie die zondag 4 november in de Dreef in Aarle-Rixtel plaatsvond. Wat houdt deze manifestatie in? Het gaat vooral over het samenwerken tussen jong en oud, maar ook de samenwerking tussen mensen met een beperking, dit gebeurt door middel van muziek, sport en toneel.

Tekst gaat verder onder de video

Video: Stijn Geene (Tienerredactie)

"Samen iets moois van maken"
"De naam van dit evenement zegt het eigenlijk al", vertelt hoofdorganisator Jan Termeer. "Je moet je samen inleven en samen uitleven om er met z'n allen iets moois van te maken." Volgens Termeer is samenwerken en aan elkaar denken een van de belangrijkste dingen die er zijn. "De manifestatie is opgebouwd in drie blokken", gaat hij verder. "Blok één is de sporthal, daar is voor jong en oud van alles te beleven, zoals een freerun parcour. Hier kun je jezelf inspannen, maar ook ontspannen. Blok twee is de toneelzaal waar alles te vinden is op het gebied van muziek en presentaties. Het derde blok bevindt zich in de foyer. Mensen kunnen daar gezellig samen een drankje drinken, maar waar je ook terecht kunt voor informatie van verschillende stichtingen en organisaties."

"Samen sta je sterk"
Termeer vertelt ook waarom deze manifestatie georganiseerd wordt. "Activiteiten voor mensen met een beperking waren vaak ingedeeld in aparte eilandjes. Overal gebeurde er wel wat. Er werden evenementen georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking, weer een andere activiteit werd gedaan voor mensen met een lichamelijke beperking en voor mensen met een rolstoel werden weer aparte bijeenkomsten georganiseerd. Er werd weinig voor mensen samen georganiseerd." Jan Termeer is een groot voorstander van verschillende activiteiten bij elkaar brengen en samenwerken. "Daar heb ik werk van gemaakt. Samen sta je sterk en dat geldt voor iedereen. Er zijn dingen die ik zelf niet kan, maar ik durf dan gerust om hulp te vragen. Zelf heb ik met mensen met een beperking gewerkt, en stond altijd voor ze klaar." Een ding is zeker, 'Leef je in, Leef je uit' leeft.

Bekijk alle foto's en een video van de tienerredactie op www.mooilaarbeek.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>