Logo mooilaarbeek.nl
Carnaval

Succes nekt Sensuele Polonaise, evenement wordt noodgedwongen uitgesteld

  | Fotonummer: 87a044

Beek en Donk - De workshop Sensuele Polonaise (met de kleren aan) op 11 november bij Café Van de Burgt wordt uitgesteld naar maandag 4 maart. 

Afgelopen week bleek dat de aankondiging op Facebook volledig viraal is gegaan met aanmeldingen voor het evenement uit heel Nederland. Met de inmiddels ruim 3000 geïnteresseerden voor de workshop zou zelfs een geheel vrijgemaakt Heuvelplein te klein zijn. De organiserende Beweging reageerde geschrokken op de Project-X gelijkende online taferelen en wil het fraaie etablissement van Dave eigest behoeden voor vandalisme en een ongeremde en waarschijnlijk opgewonden menigte.

De organisatie heeft nu meer tijd om voor het evenement de benodigde evenementenvergunning te verkrijgen, de parkeerroutes in te richten en de veiligheidsmaatregelen op orde te hebben.

Dat de Sensuele Polonaise zoveel belangstelling heeft komt niet geheel onverwacht. Juist in de tijd dat de nieuwe preutsheid zich bij de jeugd zo dominant manifesteert is er behoefte aan georganiseerde sensualiteit. De geregisseerde handtastelijkheden tijdens de workshop geven deelnemers blijkbaar de vrijheid om het juk van de Metoo-beweging even van zich af te werpen. De speciaal voor de workshop ingehuurde Prof. Dr. Wat uit Leiden is bereid gevonden om zijn lezing over de historische context van de polonaise en de bijbehorende lichamelijke toenadering ook door te schuiven naar de nieuwe datum in maart 2019.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>