Logo mooilaarbeek.nl
Archieffoto: Picknick van de Zonnebloem afdeling Mariahout. Op de achtergrond Henrie Bouwmans   | Fotonummer: be9512
Archieffoto: Picknick van de Zonnebloem afdeling Mariahout. Op de achtergrond Henrie Bouwmans (Foto: )
Evenementen

Wie wordt de Masterchef van Laarbeek?

Laarbeek - Team Zonnebloem Mariahout organiseert als onderdeel van de Gezondheidsrace 2018-2019 een Masterchef competitie voor 55-plussers. Houdt u van lekker en gezond koken en lijkt het u gezellig om dit om de beurt thuis voor een groepje te doen? Geeft u zich dan vóór 15 december op.

Om de beurt thuis voor elkaar koken
De Masterchef competitie bestaat uit een aantal ronden. In de eerste ronde wordt u ingedeeld in een groepje van vier of vijf personen. Om de beurt kookt u thuis voor elkaar en geeft u elkaar punten voor de kookkunsten. Wie binnen het groepje de meeste punten verzameld, gaat door naar de volgende ronde waarin de winnaars per kern voor elkaar gaan koken. Uiteindelijk leidt dat tot één winnaar per kern en een finale waarin uit ieder Laarbeeks dorp één finalist meedingt naar de titel Masterchef van Laarbeek. Als u zich voor 15 december opgeeft, ontvangt u een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst in januari. Tijdens die bijeenkomst worden de groepjes ingedeeld en vertelt een diëtist over gezond koken. Het is ook mogelijk om groepjes van vier of vijf personen met elkaar op te geven.

"Nadruk ligt op het samenbrengen van mensen"
Team Zonnebloem kwam op het idee dankzij een gesprek met een eerdere deelnemers aan de Gezondheidsrace. Zij organiseerden deze wedstrijd destijds in Mariahout. Henrie Bouwmans namens Team Zonnebloem: "Dit geweldige idee willen wij als Team Zonnebloem omarmen en in heel Laarbeek organiseren. Bij ons ligt de nadruk op het samenbrengen van mensen die naast voor elkaar koken graag anderen willen leren kennen. De winnaar zal een titel krijgen maar veel belangrijker is dat mensen elkaar hebben ontmoet en dat hopelijk zullen blijven doen."

Wie gaat deze gezellige uitdaging aan?
Voor meer informatie of om u aan te melden kunt u terecht bij Team Zonnebloem Mariahout via e-mail: jetenhenrie81@gmail.com of via telefoonnummer 06-11518194 (Henri Bouwmans). Inschrijven kan ook via de Dorpsondersteuner in uw dorp.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>