Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 139c7c
Foto: Nelly de Groot-Cooijmans
Recensie

Boekels Kwartierke zet Ons Tejater op z'n kop

Dat het publiek in de omgeving van Lieshout wel van een Brabantse avond houdt, bleek op zaterdag 10 november in Ons Tejater. Men bleef maar stoelen aansjouwen en de zaal zat dan ook bomvol toen 't Boekels Kwartierke het podium opkwam. De sfeer zat er meteen goed in.

'Overal waar ze komen is het feest' stond in de aankondiging en dat was het ook. Jan van den Elzen nam het publiek vanaf het begin aan de hand mee en maakte er een ware happening van. Hij praatte de avond aan elkaar en zong daarbij niet onverdienstelijk. Ook Mieke zong geweldig net als Rianne die ook nog accordeon speelde. De groep bestaat ondertussen bijna 40 jaar en in de hele provincie en ver daarbuiten wordt het repertoire van zelfgeschreven liedjes, vaak in het Brabants dialect, enorm gewaardeerd. Ze gaan wel met de tijd mee met o.a. een liedje over de IPad en IPhone en meer van die dingen. Soms zetten ze je op het verkeerde been zoals met het liedje van de bakker met zijn dikke koeken, maar het publiek kon het wel hebben. De zaal ging helemaal los toen na de pauze de top 10 van 1972 aan de orde kwam. Jan liet de mensen raden en zelfs bij de foute antwoorden werd toch het nummer gespeeld en gezongen. Totaal onvoorbereid zou je zeggen, maar het kwam er uit of ze het dagelijks zongen en speelden. Voor het min of meer grijze publiek waren de nummers uit de 70'er jaren gesneden koek en er werd dan ook uit volle borst meegezongen. Kom van dat dak af, zachtjes tikt de regen …, Manuela, de teksten zaten er na al die jaren nog goed in. Het publiek stond nog net niet op de tafels. Zoals gewoonlijk moet je eigenlijk niet op de eerste rij gaan zitten. Dit keer was Harrie de klos om op een instrumentje mee te spelen. Hij deed dat vol overgave onder streng toezicht van Jan.

De klok sloeg al half 12 toen het optreden na nog een toegift dan toch ten einde was. Ze hadden er zelf ook zichtbaar genoegen in en het publiek keerde met een lach op het gezicht huiswaarts. Het was een voortreffelijke avond.

Nelly de Groot-Cooijmans

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>