Elco van Schijndel

Zwaarbevochten overwinning Sparta'25 in Budel

Beek en Donk - In de derde klasse D (zuid 1) heeft Sparta'25 in het inhaalduel met Budel drie belangrijke punten gepakt. Sparta'25 was gebrand om deze wedstrijd te winnen. Deze wedstrijd was eigenlijk de eerste van het seizoen. Sparta is toen met een volle bus afgereisd naar Budel. De scheidsrechter keurde toen het veld, onder grote druk van de thuisploeg, af. Iedereen vond echter dat het veld toen wel bespeelbaar was.

Het team van Patrick Methorst sleepte in een moeizaam duel een zwaarbevochten 0-1 overwinning uit het vuur. De eerste helft was er weinig te beleven. Sparta'25 was de bovenliggende partij maar tot echte kansen kwam het niet. In de tweede helft schoot Elco van Schijndel na ruim een uur spelen de groen-witten op voorsprong. Na de goal was Budel direct gevaarlijk maar doelman Kamiel Pennings kon knap pareren. In de slotfase verzuimde Sparta'25 om het duel in het slot te gooien. Budel was nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker maar doelpunten bleven uit.

Komende zondag spelen de spartanen thuis tegen koploper SBC. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Een week later neemt Sparta'25 het thuis op tegen de amateurs van PSV, dat 1 punt meer heeft.

Vorige week donderdag heeft Sparta'25 voor de districtsbeker vierdeklasser Stormvogels'28 (Siebengewald) verslagen. Na een ruststand van 1-2 wist Sparta'25 met 1-4 te winnen. Een verdiende overwinning waarbij er een hoofdrol was weggelegd voor Jaccy van den Enden. Hij wist driemaal te scoren. Op naar de volgende ronde.