Landelijke mediahype rondom Sensuele Polonaise

Algemeen Carnaval

Ganzendonck - Afgelopen week was Beek en Donk landelijk in het nieuws door een ongekend populair Facebookbericht van Beweging Op d'n Tocht. Een aankondiging op Facebook dat op 11 november de workshop Sensuele Polonaise zou worden gehouden bij Café Van de Burgt ontwikkelde zich in rap tempo tot de internethit in aanloop naar het nieuwe carnavalsseizoen. Gevolg: inmiddels meer dan 4.200 geïnteresseerden en 1000 aanmeldingen uit heel Nederland.

Overweldigd door de populariteit en het grote aantal aanmeldingen moest Op d'n Tocht besluiten het evenement uit te stellen om de organisatie voor elkaar te kunnen krijgen. Vorige week kwam de actie van de Beweging door o.a. Omroep Brabant, RTL Nieuws en FunX in het nieuws op radio en internet met nog meer volgers en deelnemers als gevolg. En afgelopen dinsdag besteedde ook het ED aandacht aan deze wederopstanding van de polonaise. Internet en marketing experts hebben de Workshop Sensuele Polonaise uitgeroepen tot de meest succesvolle social media actie van de eerste week van november.

Grote feesttent op het Heuvelplein
Op d'n Tocht heeft bekend gemaakt dat het evenement uitgesteld gaat worden naar maandagavond 4 maart. Om de menigte te kunnen herbergen komt er een grote feesttent op het Heuvelplein te staan. Hiermee kan een overvol Café Van de Burgt enigszins worden ontzien. Ook carnavalsvereniging Teugelders van Ganzendonk heeft laten weten gebruik te willen maken van de tent op het plein tijdens carnaval.

De komende periode wordt er via de Op d'n Tocht Facebookpagina 'Hijdie van de Beweging' meer bekend gemaakt over de maatregelen die genomen gaan worden om de workshop in goede banen te leiden.