Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 1fae09
Foto:
Evenementen

Gratis filmvertoning van 'De Zwarte Ruiter, Brabants boefje'

Mariahout – In het Buurthuis van Mariahout wordt op maandag 19 november om 20.00 uur de film van de toneelvoorstelling 'De Zwarte Ruiter' getoond. Een unieke kans om deze spektakelvoorstelling alsnog te bekijken.

Jubileumstuk
Afgelopen september vierde Toneelvereniging Mariahout haar 45-jarig bestaan met een spektakelvoorstelling waaraan een grote groep acteurs en actrices deelnamen. Het stuk gaat over Hans Gruijters die bijna veertig jaar na zijn dood nog steeds een bron is voor spannende verhalen. De toeschouwer wordt in de voorstelling meegenomen naar belangrijke momenten uit zijn leven. Hoewel Hans regelmatig van het rechte pad afweek, had hij ook een zachte en charmante kant. De dubbele persoonlijkheid maakt hem een interessante persoon om naar te kijken. Geboren in een groot gezin in Boekel en opgegroeid in Beek en Donk kwam hij ook vaak bij zijn familie in Café De Roskam in Mariahout. Zijn verlegen, eigenwijze en impulsieve karakter zorgt ervoor dat hij op het slechte pad belandt. Veel leveren zijn diefstallen, smokkelpraktijken en inbraken niet op. Omdat hij nog weleens wat schenkt aan armen, ontstaat het beeld van een Robin Hood. Na een gewapende overval in Ravenstein, waar de directeur van het postkantoor door geweld om het leven komt, gaat hij voor lange tijd achter de tralies.

Filmvertoning
Afgelopen september zijn er van het toneelstuk opnames gemaakt die de Toneelvereniging graag aan iedereen wil tonen. U bent op 19 november van harte welkom in het Buurthuis in Mariahout. Wilt u zeker zijn van een plaats, dan kunt u reserveren. Neem contact op met Ad van de Vossenberg. Telefoonnummer 0499-423178 of mobiel 06-28956174. Hopelijk tot ziens in het Buurthuis.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>