Het appartementencomplex in de nieuwbouwwijk 'Het Klavier' in Aarle-Rixtel
Het appartementencomplex in de nieuwbouwwijk 'Het Klavier' in Aarle-Rixtel Foto: Mark Barten

Bouwprojecten 'Mijnheer van Thiel' en 'Het Klavier' tijdelijk stopgezet

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel/Beek en Donk - Het had vandaag (donderdag 15 november) een feestelijke dag moeten zijn voor bewoners van het nieuwe appartementencomplex in de nieuwbouwwijk Het Klavier In Aarle-Rixtel. In 2012 werd begonnen met de aanleg van de wijk en nu had de voltooiing moeten plaatsvinden met de oplevering van het appartementengebouw. Bijna klaar om in te trekken, stonden bewoners te popelen. De uitnodigingskaarten waren al uitgedeeld, de bloemen besteld. Maar het faillissement van aannemer Adriaans Bouwgroep uit Helmond zorgt ervoor dat de oplevering niet doorgaat.

Hoe nu verder? Dat is de grote vraag. Moeten bewoners nog lang wachten voor ze de sleutel krijgen? Veel is nog onduidelijk. Chantal Janssen van Woningbouwvereniging Bergopwaarts kan nog niet veel zeggen. "Er ligt momenteel een voorstel bij de curator. We hopen hier zo snel mogelijk een antwoord op te krijgen."

Afwachten en geduld hebben. Dat lijkt het vooral te zijn nu Adriaans failliet is verklaard. Hetzelfde geldt voor de bouw van het complex 'Mijnheer Van Thiel' op het Piet van Thielplein in Beek en Donk. Ook dat pand, appartementen met daaronder commerciële ruimte waarin onder meer de Rabobank interesse heeft, zou Adriaans gaan bouwen. Enkele weken terug werden de keten en de hekken geplaatst en vorige week maandag ging de schop eindelijk in de grond. Om nog geen dag later alweer te stoppen toen het vervelende nieuws uit Helmond kwam.

Robert Hellings van Cedrus Vastgoed, de projectontwikkelaar van het plan, weet net als Bergopwaarts niet precies hoe het nu verder gaat. "Daar heb ik helaas nog helemaal geen zicht op. Ik hoop op een korte onderbreking."

De bouw van het complex 'Mijnheer van Thiel' ligt tijdelijk stil