Muziekcentrum 't Anker
Muziekcentrum 't Anker

Nieuwe bewoner dient zich aan voor 't Anker; supermarkt Jan Linders

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Supermarkt Jan Linders, gevestigd aan het Heuvelplein in Beek en Donk, wil verhuizen naar Muziekcentrum 't Anker, dat ca. 100 meter verderop is gelegen. Dit verzoek werd donderdagavond 15 november publiekelijk gemaakt tijdens de commissievergadering in het gemeentehuis van Laarbeek. 

De verhuizing van de supermarkt lijkt een meerjarenplan te worden, daar Harmonie O&U eigenaar is van 't Anker. De harmonie tekende in maart van dit jaar een intentieovereenkomst met de gemeente Laarbeek, Stichting ViERBINDEN, de Budoclub en de Boksclub, voor een verhuizing naar het gemeenschapshuis. Echter is dat nog niet optimaal ingericht voor de komst van de harmonie. Een verhuizing volgt vermoedelijk pas eind 2020.

Muziekcentrum 't Anker aan de Pater Vogelsstraat wordt voor de muziekvereniging te duur in verband met de kosten voor groot onderhoud. Het bestuur van de harmonie heeft daarom destijds het college van burgemeester en wethouders gevraagd mee te denken en mee te zoeken naar een alternatieve locatie. Dat is het Ontmoetingscentrum geworden.

Supermarkt Jan Linders wil graag verhuizen naar 't Anker. Wat er met de huidige locatie van Jan Linders op het Heuvelplein gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.