Logo mooilaarbeek.nl
Het nieuwe boerenpaar van Raopersgat: Peter en Kirsten Foolen   | Fotonummer: 8a8a76
Het nieuwe boerenpaar van Raopersgat: Peter en Kirsten Foolen (Foto: Nicole de Leest)
Carnaval

Peter en Kirsten Foolen 41e boerenbruidspaar van Raopersgat

Lieshout - Tijdens het Prinsenbal van C.V. de Raopers in zaal De Koekoek heeft de boerenbruiloftorganisatie (C.B.R.) zaterdagavond 17 november het nieuwe boerenbruidspaar aan het talrijk aanwezige nieuwsgierige publiek bekendgemaakt. 

Rond de klok van tienen verscheen de kiescommissie - met blauwe schort aan en koksmuts op op het podium om de bekendmaking in te leiden. Vervolgens verschenen vier smakelijk verklede en gemaskerde personen in de zaal die zich vrolijk dansend op de muziek onder de klanken van het lied 'De liefde van de man gaat door de maag' naar het podium begaven.

Na het verklaren van de hints werden het boerenpaar en hun getuigen vlot onthuld door het afnemen van de maskers. Het zijn Peter & Kirsten Foolen – Rovers uit Lieshout. Hun getuigen zijn Tom de Leest & Jacqueline Schepers.

De 1e hint: "Hij heeft haar aan de haak geslagen" slaat op vleeshaak; ze hebben een slagerij waarin ze allebei werken
De 2e hint: "U vraagt, wij draaien" slaat op de vraag van hun klanten.
De 3e  hint: "Zij heeft het juiste recept" slaat op haar vroegere beroep apothekersassistente 
De 4e hint: "Koninklijk gevolg" heeft te maken met hun zoon die jeugdprins was met Kirsten die lid is van de groep "de hofdames" tijdens de carnavalsoptocht.
De 5e en laatste hint: "De liefde van de man gaat door de maag". Ze zijn dagelijks met eten bezig en boer Peer geniet daar dagelijks van. 

Vooraf aan de trouwerij wil het boerenpaar zich verloven.

Onder toeziende ogen van onder meer bewoners van verzorgingshuis Franciscushof zal het boerenpaar en hun getuigen hiervoor in een besloten bijeenkomst in januari eerst enkele beproevingen moeten ondergaan. Doorstaan zij die met goed gevolg, dan kunnen ze elkaar daar de officiële trouwbelofte doen en zijn ze vanaf dat moment een verloofd stel. 

Het onecht huwelijk wordt op maandag 4 maart 2019 om 13.00 uur in de feestelijk en carnavalesk ingerichte grote zaal van het Raopershuis aan de Grotenhof voltrokken en aansluitend op ludieke wijze ingezegend. Deze huwelijksceremonie is openbaar en voor iedereen gratis toegankelijk.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>