Ruben van Hoof schermt de bal af. Aanvoerder Roel Donkers en tweevoudig schutter Stijn Donkers kijken toe

ELI wint enerverend duel

Lieshout - In een heel spectaculaire 2e helft heeft ELI ver in blessuretijd Milheezer Boys met 2-3 verslagen. Door deze winstpartij tegen de nummer 2 van de ranglijst is ELI opgerukt naar de gedeelde 2e plaats.

In deze wedstrijd was de hoofdrol aan beide zijden weggelegd voor de doelman. ELI startte voor het eerst in deze competitie met dezelfde opstelling, omdat Lex Hollanders zich alsnog moest afmelden. De ploeg van trainer Michael Thijs kwam het best uit de startblokken en direct bleek, dat de Milheezer goalie een onzekere indruk maakte. Zo tastte hij bijna mis bij een voorzet van Bart Verkuijlen en kon hij nog juist een doelpunt voorkomen in een duel met Niels den Bol. Even later verwerkte de doelman een simpele inzet van Roel Donkers tot corner en had hij alle geluk, dat een als voorzet bedoelde bal van Harm Hazenveld via binnenkant paal niet in het doel belandde. Na de openingsfase, waarin ELI duidelijk de betere ploeg was ontstond een gelijk opgaande wedstrijd met weinig gevaar voor de beide doelen. Spits Keunen was een keer dreigend, maar doelman Beau Bastiaans redde bekwaam. Kort voor rust was Joris Ganzewinkel met Stijn Donkers dichtbij een treffer, maar een verdediger wist de bal nog tot corner te verwerken. In blessuretijd raakte doelman Bastiaans geblesseerd aan de pols en kon niet meer verder spelen.

Daardoor moest het elftal omgezet worden, omdat geen reservedoelman beschikbaar was. Laatste man Frank van Berlo trok het keepersshirt aan, Niels den Bol werd libero en Patrick Swinkels keerde terug op het middenveld. Dat had direct succes, want het was Stijn Donkers, die sneller reageerde op een hoge bal dan de Milheezer goalie, 0-1. ELI kon niet lang genieten van deze voorsprong, want in de 50e minuut kreeg de thuisclub een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Frank kon de knap ingeschoten bal niet klemvast pakken, waardoor Van der Vrande de 1-1 kon binnenschuiven. Milheezer Boys wilde direct doordrukken en was dichtbij een 2e treffer. Keunen kopte de bal op de lat. Het hardwerkende ELI-collectief was niet onder de indruk. Ruben van Hoof kopte nog langs, maar na een uur spelen scoorde Stijn Donkers zijn 2e goal door de bal in de kruising te schieten, 1-2. De thuisclub werd sterker en probeerde met hoge ballen de ELI-doelman onder druk te zetten, maar Frank van Berlo gaf samen met zijn defensie geen krimp. Aan de andere zijde was Patrick Swinkels dichtbij een goal, maar hij schoot de bal over. Omdat ELI al 3 maal gewisseld had moest het een kwartier lang met 10 man spelen toen Ruben van Hoof geblesseerd uitviel. Toch leek de ploeg de 1-2 vast te houden, maar in de 83e minuut kreeg de thuisclub een strafschop. De ELI-doelman zou een aanvaller ten val hebben gebracht. Vriend en vijand waren het er over eens, dat het een schwalbe was, maar Van den Broek benutte dit buitenkansje, 2-2. Vanzelfsprekend trachtte de thuisclub alsnog de winst te pakken, maar ELI gaf geen kans meer weg. In blessuretijd was het Bart Verkuijlen, die met zijn strakke schot de Milheezer sluitpost tot een fraaie redding dwong. Bij de daaropvolgende hoekschop ging de doelman geweldig in de fout door de bal in eigen doel te werken en daarmee ELI een niet meer verwachte 2-3 winst bezorgde.

Zondag staat op sportpark 't Luijtelaar de derby tegen vv Mariahout op het programma.