De 0-1 tegen SJVV

Weer een gelijkspel voor vv Mariahout

Mariahout - SJVV, dat met één punt voorsprong aan de wedstrijd startte begon de wedstrijd fel, maar na tien minuten kreeg Mariahout steeds meer de overhand. Het balbezit leidde in de 20e minuut tot de eerste grote kans. Een schot van Dennis Veldpaus werd door de keeper van SJVV gestopt. Mariahout bleef goed druk zetten en speelde een goede eerste helft, maar een doelpunt bleef uit.

In de tweede helft viel Rob Wagemans na tien minuten geblesseerd uit en werd vervangen door Jens Leenders. In de 60e minuut werd Mariahout beloond met de 0-1. In een scrimmage voor de goal was het Tim Barten die met een mooie hakbal de bal achter de doellijn schoot. SJVV nam na deze achterstand meer risico en speelde met steeds meer mensen voor de bal. In de 75e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker. De bal viel precies in de voeten van Maikel van de Steen die de bal hard langs keeper Dominique Leenders de goal in knalde. In het resterende laatste kwartier ging het spel op en neer, maar gescoord werd er niet meer.

Na acht gespeelde wedstrijden heeft Mariahout slechts één nederlaag geleden, evenveel als de gehele top 3. Maar met één overwinning en zes gelijke spelen vindt Mariahout zichzelf terug op de twaalfde plaats. Komende zondag staat de wedstrijd ELI – Mariahout op het programma. Gezien de huidige stand – ELI staat op een keurige derde plek – start ELI als favoriet in deze derby. Mariahout zal, met de 6 punten uit vorig seizoen in het achterhoofd, de wedstrijd echter ook met vertrouwen tegemoet zien. Aanvang van de wedstrijd op sportpark 't Luytelaar is 14.30uur.