Vlnr: Hofdame Inge, Adjudant Peter, Prins Erik dun Twidde en Prinses Ivonne
Vlnr: Hofdame Inge, Adjudant Peter, Prins Erik dun Twidde en Prinses Ivonne Foto: Martijn van den Baar

Prins Erik en adjudant Peter gaan het Lieshoutse carnaval leiden

Algemeen Carnaval

Lieshout - Erik Relou werd zaterdagavond 17 november als prins Erik dun Twidde voorgesteld aan carnavalsminnend Lieshout. Nu eens niet met een film als introductie maar onder de wervelende beats van 'Forever' van Martin Garrix werd met een heuse lichtshow de nieuwe prins 'onthuld'.

Actief
Erik woont al jaren in het centrum van Lieshout, is getrouwd met Ivonne en in bezit van een heuse 'Dalton' zonenschaar, luisterend naar de namen Noa, Jesse, Pepijn en Stef. Erik werkt bij Rivez Assurantien en Risicobeheer in Helmond, sinds één jaar. Daarvoor had hij een eigen assurantiebedrijf in Erp. Daarnaast is hij actief als voorzitter van het Openluchttheater in Mariahout, heeft hij diverse taken binnen voetbalclub ELI en is hij actief binnen de LIMO (Lieshoutse en Mariahoutse ondernemers) en het Dispuut. "Want", legt Erik uit, "als wij ergens lid van zijn doen we ook actief mee".

Stemming
Aangestoken door het jeugdcarnaval in Lieshout ontstond de belangstelling voor de grote club. "Via diverse kennissen is er vroeger al eens gepolst of ik belangstelling had voor de functie als Prins Carnaval en toen ik daar niet afwijzend op reageerde hebben ze me denk ik op een lijst gezet. Als ze dan denken dat de tijd rijp is slaan ze toe", vertelt Erik. Hij werd met een smoesje gebeld door John van Kaathoven, lid van de prinsencommissie. "Nota bene in Milaan in de taxi", lacht prins Erik. "Ik moest direct bij thuiskomst langskomen om een hypotheek te regelen voor zijn zoon. Want John wil alles gisteren geregeld hebben!" Dat van die hypotheek bleek een smoesje en toen werd Erik dus 'gevraagd' in het kantoortje van de drankenwinkel van John in Beek en Donk. Ieder lid van de prinsencommissie draagt onafhankelijk van elkaar een aantal namen aan. Na stemming wordt uit deze namen een prins gekozen.

Succes
Een origineel motto 'Vier mi ons 't Carnavalsfist, das is wir een vinkske van oew bukketlist', zal prins Erik met adjudant Peter de Laat, prinses Ivonne en hofdame Inge het komende feest gaan begeleiden. Jammer genoeg is een deel van de Hofkapel opgehouden maar voor de 'Wedden dat je Lacht avonden' hebben de Raopers al weer een oplossing gevonden. Met enige improvisatie en extra inzet van de prins en het gekleed gevolg van de Raopers zullen zij de carnavalsdagen weer tot een succes maken. Zo te zien zal dat wel lukken en vormen de prins, adjudant en hun dames een hecht viertal, dat met veel plezier aan de komende zware taak begint.