Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 88f73f
Foto: Liz Visseren
Evenementen

Voorbereidingen achtste editie Kwizut in volle gang

Beek en Donk – De voorbereidingen voor de achtste editie voor Kwizut zijn alweer een tijdje in volle gang. Alle vragen die bedacht moeten worden, de quizavond die tot in de puntjes verzorgd moet worden en de feestavond die natuurlijk ook grandioos moet zijn. Dat allemaal samen vergt nogal wat voorbereidingen.

Vergaderingen
De eerste vergadering met de organisatie van Kwizut vindt vlak voor de zomervakantie plaats. Dit is omdat alle leden van de organisatie dan in hun vakantie goed over eventuele categorieën en vragen na kunnen denken. Na de zomervakantie is er weer een vergadering en dan worden alle ideeën binnen de organisatie besproken. De organisatie bestaat uit vijf personen, die elk maximaal vijf jaar in de organisatie mogen zitten. De organisatie van dit jaar bestaat uit Co Verhoeven, Peggy van Alem, Geert Heesakkers, Cindy Vervoort en Cecile Verschuren. ''Elk jaar zijn er categorieën die altijd terug komen, bijvoorbeeld 'de geheime opdracht', 'd'n hort op' en sponsorvragen", vertellen de organisatoren van Kwizut. "Naast deze categorieën bedenken we ook veel andere categorieën, in totaal twaalf. We proberen om alle categorieën en vragen zo te maken dat je uit alle leeftijdscategorieën mensen nodig zult hebben. Ook zit er in de vragen altijd wel een stukje Beek en Donk. Dit komt omdat Kwizut een Beek en Donkse quiz is.''

Quizavond
Op 29 december vindt de quiz plaats. ''We verwachten dat er ongeveer zeventig teams mee zullen doen dit jaar, dat is minder dan vorig jaar. Maar inschrijven kan nog steeds", legt de organisatie van Kwizut uit. "Voorafgaand aan de quizavond geven we alle categorieën al vrij. Alleen de namen van de categorieën zijn raadsels, zo kan je de teams niet te voorspelbaar indelen en zal je teams moeten maken met veel verschillende mensen met allemaal verschillende kwaliteiten. We vinden dat al de doelgroepen met Kwizut bereikt moeten worden. Met heel veel mensen samen heb je een hele leuke avond. De perfecte Kwizutavond bestaat uit gezelligheid met strijdlust.'' De organisatie vindt het heel belangrijk dat je vooral een leuke avond met z'n allen hebt. Je hoeft niet alles af te hebben en dan kan je nog winnen. Het gaat erom hoeveel je goed hebt. Naast gezelligheid is het volgens de organisatie ook belangrijk dat er jeugd meedoet met Kwizut. "Als er jeugd meedoet heb je verschillende voordelen bij de quiz. Die hebben bijvoorbeeld meer inzicht in bepaalde dingen, waar ouderen minder van af weten. Daarnaast komt er ook een speciale jeugdcategorie."

Twee weken na de quizavond (12 januari) vindt de jaarlijkse feestavond plaats en ook dat belooft een super gezellige avond te worden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>