Jeremy Raaijmakers in duel om de bal (archiefbeeld)

Indrukwekkende zondag bij Sparta'25

Beek en Donk - Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkend moment op het sportpark. Er werd één minuut geklapt voor Daan de Groot. Daan was de zoon van Sparty sponsor Marieke de Groot van Top Flowers. Hij is na jaren van strijd op 10-jarige leeftijd overleden. Sterkte.

Na dit moment moest er toch gevoetbald worden. Sparta begon ijzersterk tegen het nog ongeslagen, en koploper, SBC uit Son en Breugel. Na de wedstrijd was er maar 1 conclusie; SBC had geen schijn van kans tegen Sparta'25, indrukwekkend.

In de twaalfde minuut zorgde Ron Brouwers voor de 1-0. Hij kopte een vrije trap van Philippe Cleutjens, met een beetje hulp van de SBC keeper, keurig binnen. Man of the match Jeremy Raaijmakers zorgde na een half uur op prachtige wijze voor de 2-0. Hij veroverde de bal op het middenveld en soleerde langs drie verdedigers. Vervolgens was zijn schot onhoudbaar voor de keeper. Enkel minuten later was het de sterke Elco van Schijndel die twee verdedigers van zich af wist te houden en knap de 3-0 binnenschoot. Het was wederom Jeremy Raaijmakers die in een rommelig moment weer scherp uithaalde. Hij schoot de ruststand van 4-0 binnen.

Sparta bleef de tweede helft goed voetballen met de druk naar voren. Dit leidde uiteindelijk tot nog een verdiend doelpunt. SBC kon niets inbrengen tegen de groen-witten. In de 60ste minuut was het Bob Klaasen die het goede werk van Joost Ankersmit en Jeremy Raaijmakers wist af te ronden. Een minuut later had ook al bijna de 6-0 op het scorebord gestaan. Allereerst speelde Elco van Schijndel zich vrij randje zestien en haalde uit. Zijn schot werd echter geblokt waarna de bal terecht kwam bij Jaccy van den Enden. Hij haalde in één keer uit. Zijn prachtige schot werd door de tot dan toe zwak keepende keeper van SBC op geweldige wijze onder de lat vandaan gehaald. Sparta'25 bleef gevaarlijk en was twee keer dicht bij een doelpunt. Maar met een eindstand van 5-0 was iedereen zeer tevreden.

Het was genieten langs de lijn en later ook in de kantine waar het lang gezellig bleef. De teamgeest in de selectie is zeer goed als je ziet hoe het tweede elftal zich liet horen tijdens de wedstrijd en hoe de spelers van het eerste hierop reageerden. Dit is toch ook een grote verdienste van trainer Patrick Methorst. Komende zondag komen de amateurs van PSV naar 't Heereind. Zij staan nog 1 punt boven Sparta. Mocht Sparta winnen dan komen ze op minimaal de 3e plek. Tot zondag.