Afbeelding

Shrek met heer Farquaad en ridder uit Laarbeek

Algemeen Algemeen

Laarbeek/Gemert – 'Shrek de Musical' staat komende zaterdag en zondag nog op de planken in cultuurhuis de Eendracht in Gemert. Dit ware sprookje is een feest voor oog, oor én gemoed.

Uit Laarbeek
Frans van den Nieuwenhof uit Lieshout en Jelle Wijgergangs uit Beek en Donk zijn de Laarbeekse deelnemers aan de musical Shrek. Het is een musical met veel humor gebaseerd op het animatieverhaal van de groene Oger Shrek. Frans speelt de rol van heer Farquaad, de kleine grote man die wacht op zijn prinses Fiona. Zijn opkomst is hilarisch op zijn korte beentjes, maar of hij echt met Fiona trouwt? Jelle gaat op in zijn rol als ridder en Duloc wachter.

"Het gaat om de binnenkant"
De boodschap van de musical is dat 'anders zijn' mag en dat het niet om de buitenkant gaat, maar om de binnenkant. Het gaat over liefde tussen mensen waarvan gedacht wordt dat dit onmogelijk is. Stichting Theater En Musical Producties (STEMP) maakt van Shrek een waar sprookje met prachtige zang, muziek, dans, beeld, geluid én dus levenslessen.

Jeugdige mening
Samen met zijn moeder Catherine van Heugten komt Daan (12) uit Gemert ook kijken. Vader Jan-Hein heeft zijn kaart aan zoonlief gegeven. Daan heeft er zin in en vertelt in de pauze: "Ik vind het leuk. Er zitten veel grappige stukken in en de personen zijn goed nagemaakt. Ook de muziek en het licht klopt helemaal. De leukste speler vind ik de ezel. Hij zorgt ervoor dat de hele zaal lacht." Op de vraag welke rol hij had willen spelen, hoeft hij niet lang na te denken: "Heer Farquaad. Hij ziet er grappig uit met zijn korte beentjes, is een slechterik en dat maakt het verhaal leuk."

Last van de knieën?
Heer Farquaad heeft een dag na de musical gelukkig geen last van zijn knieën. Frans van den Nieuwenhof geniet na van het weekend en vertelt: "Ik heb speciale zachte kniebeschermers en daaroverheen stratenmakerskniestukken, waar mijn voetjes aan vast zitten. Vanaf de repetities heb ik altijd op mijn knieën gespeeld." Het loopt dus lekker door bij STEMP waar al nagedacht wordt over de productie van 2020, het jaar waarin het 10-jarig bestaan gevierd wordt. Maar eerst staan er nog drie voorstellingen op het programma voor komend weekend. Dat wordt genieten. Kijk ook: www.stichtingstemp.nl.