Afbeelding
Foto: Peter van Litsenburg

Expositie 'Bijzonder mooi' in 't Oude Raadhuis

Algemeen Kunst en Cultuur

Beek en Donk - De textielkunstenaars Nelleke Merkx en Marlena Blaauw openen op 24 november 16.00-17.00 uur, de expositie met een modeshow van hun kleurige kleding en hoeden.

Te zien is een bijzondere expositie van twee bevlogen kunstenaars, Marlena Blaauw en Nelleke Merkx, in de prachtige ambiance van 't Oude Raadhuis.

Marlena, is modeontwerper en styliste. Ze combineert stoffen en technieken om te komen tot unieke modeontwerpen. Ze houdt er van om mensen zich mooi en speciaal te laten voelen. Daarom ontwerpt ze kleding en versiering. Ze werkt graag met kleurrijke rijk versierde stoffen. Dit heeft ze ook al bij een aantal door haar georganiseerde modeshows getoond. Haar prachtige creaties kunt u tijdens deze expositie bewonderen. Als imago styliste geeft Marlena graag advies over mode en kleding.

Nelleke, is hoedenontwerper en textielkunstenaar. Ze werkt al geruime tijd als modiste (hoedenmaakster) en gebruikt meerdere textiele technieken. Ze heeft een kijk op kleur, en is altijd op zoek naar nog mooiere kleurencombinaties en de nieuwste technieken om te vilten, om daar dan weer prachtige hoeden en mode items van te maken. Tijdens de expositie zijn haar nieuwste ontwerpen te zien. Ook zij adviseert u graag voor de finishing touch!

Marlena en Nelleke hebben elkaar ontmoet tijdens een fashion-project waar zij hun creaties toonden aan een groot publiek. De artistieke klik was er, en er ontstond een hechte samenwerking. Zij beheersen twee disciplines die elkaar versterken door gebruik te maken van elkaars specialisme en vakmanschap.

'Bijzonder mooi' is een expositie die door samenwerken en de kunst van combineren is ontstaan, en die u absoluut niet mag missen. U bent van harte welkom van 24 november tot en met 16 december, 't Oude Raadhuis, Heuvelplein 8 Beek en Donk. Elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Voor de verloting hebben zij een kunstwerk beschikbaar gesteld. Door mee te doen aan de verloting kunt u dit originele kunstwerk winnen, en helpt u tegelijkertijd het Oude Raadhuis onderhouden (prijs per lot €2,00).

Meer informatie: www.oudraadhuis.nl of de Facebookpagina van 't Oude Raadhuis.