Tankstation Esso
Tankstation Esso Foto: Joost Duppen

Laarbeek opgeschrikt door overvallen

Algemeen Politie/Brandweer/Ambulance

Laarbeek - In 1,5 week tijd is Laarbeek opgeschrikt door drie gewapende overvallen. Cafetaria 't Smikkelhuukske uit Aarle-Rixtel was slachtoffer op vrijdag 9 november. Tankstation Esso in de Pater Vogelstraat in Beek en Donk werd overvallen op woensdag 14 november. De derde overval vond afgelopen dinsdag plaats in een huis aan de Pater de Leeuwstraat in Beek en Donk.

't Smikkelhuukske
Kort voor sluitingstijd vond een gewapende overval plaats op cafetaria 't Smikkelhuukske in Aarle-Rixtel. De eigenaar werd bedreigd met een (mogelijk nep) vuurwapen. De overvallers hebben niets buit kunnen maken en zijn op de vlucht geslagen.

Vermoedelijk gaat het om twee jonge negroïde mannen. Ze waren donker gekleed en hadden een capuchon op.

Tankstation Esso
Op de Pater Vogelstraat in Beek en Donk is woensdagavond 14 november tankstation Esso overvallen. De overvaller kwam omstreeks 18.40 uur de winkel binnen en bedreigde het aanwezige personeel. De medewerker van het tankstation werd mishandeld met een hamer en werd aangetroffen met hoofdletsel. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis.

Een donker getinte jongeman van 17 jaar werd enkele uren na de overval, omstreeks 22.00 uur, in de boeien geslagen. Hij werd aangetroffen in een woonhuis in Beek en Donk.

Woningoverval
Afgelopen dinsdag, 20 november, werd omstreeks 8.30 uur een woonhuis aan de Pater de Leeuwstraat in Beek en Donk overvallen. Op het moment van de overval was in het huis een oma met haar kleindochter aanwezig. De oma werd bedreigd met een vuurwapen en is hevig geschrokken, maar ongedeerd gebleven. De dader ging er vandoor met geld.

De overval zou gepleegd zijn door een opvallend kleine, forse man van ca. 35-40 jaar oud. Hij draagt een blauwe jas, zwarte muts en heeft een baardje. De dader is na de overval te voet gevlucht via de Rogier Monicxlaan.

De politie heeft o.a. met een helikopter de buurt uitgekamd en tevens is een speurhond ingezet bij de zoekactie naar de dader, maar deze is helaas (nog) niet gevonden. De schoonzoon heeft inmiddels €10.000 beloning ter beschikking gesteld voor de gouden tip.

De politie doet een oproep aan buurtbewoners: "Wie in de buurt heeft bewakingscamera's? Wij bekijken de beelden graag! Laat het de districtsrecherche in Helmond weten als u ons kunt helpen. Tel. 0900-8844."

Lees donderdag 22 november meer in DeMooiLaarbeekKrant.

't Smikkelhuukske
Afbeelding