Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Vrijwilligerspenning Laarbeek voor Ad Franke

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Wethouder Briels reikte vrijdagavond 23 november namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek, de Vrijwilligerspenning Laarbeek uit aan Ad Franke in verband met zijn 25-jarig jubileum als bestuurslid van Tennisvereniging De Raam.

 

Ad Franke is sinds 1978 (het jaar van oprichting van de vereniging) al lid van de vereniging. Op 14 december 1992 is hij toegetreden tot het bestuur, waarbij hij verantwoordelijk werd voor de paviljoencommissie. Die functie heeft hij al ruim 25 jaar tot op de dag van vandaag. 

 

De paviljoencommissie is verantwoordelijk voor alle zaken in en om het paviljoen. Dat betekent het beheer en onderhoud van alle tennisbanen, het hekwerk, de winddoeken, de bestrating, de tuintjes, het speeltuintje, de bomen en planten. De paviljoencommissie gaat ook over de zaken en coördinatie binnen het paviljoen zoals interieur, bardiensten, voorraadbeheer, etc.

 

Omschrijving van het vrijwilligerswerk: 

Vanaf het moment dat de heer Franke lid is van de tennisvereniging heeft hij diverse vrijwilligerstaken op zich genomen.

 

Al vóór zijn toetreding tot het bestuur was hij als vrijwilliger actief in de paviljoencommissie.

Als bestuurslid voor de paviljoencommissie vonden er onder zijn leiding vele veranderingen en verbouwingen in en om het gebouw plaats. Denk hierbij aan de bouw van het paviljoen zelf, de verbouwing van kleedkamers/douches, de aanbouw van de bestuurskamer en de aanbouw van opslagruimten. Ook zorgde hij voor de uitbreiding van vijf naar zeven gravelbanen, naar zeven banen mét verlichting, de overgang van zeven gravelbanen naar zeven kunstgrasbanen en de achtste tennisbaan met eigen kooi en omringende voorzieningen. Bij al die uitbreidingen en verbouwingen hield Ad Franke toezicht en verrichtte hij hand en spandiensten.

 

Vóór de aanleg van de kunstbanen in 1999 heeft hij zich enorm verdiept in dit project en vervolgens heeft hij enorm veel uren besteed aan de realisatie en aanleg van de nieuwe banen.

 

De heer Franke heeft ook zitting in de sponsorcommissie en zorgt persoonlijk voor veel adverteerders. Zo onderhield hij de contacten met hoofdsponsor Bavaria in de tijd dat hij zelf bij Bavaria werkte.

 

Elke dinsdag is hij samen met nog enkele vrijwilligers aan het werk in het plantsoen rondom het park en zorgt ervoor dat dit netjes is.

Tijdens de open toernooien zorgt de heer Franke ervoor dat het de spelers aan niets ontbreekt. Hij regelt parasols, tafels en stoelen en zorgt dat er alles voldoende is.

 

Op dit moment is hij vooral actief met het coördineren en sturen van taken en personen die helpen bij het netjes en verzorgd houden van tennispark en paviljoen, ongeveer 10-15 uur per week. Maar in voorgaande jaren is dat veel meer geweest omdat hij altijd zelf de handen uit de mouwen stak.

 

Ad Franke is een betrokken en betrouwbaar vrijwilliger met een hoog doorzettingsvermogen. Hij acteert vastberaden en maakt af waar hij aan begint. Hij heeft een groot hart voor de tennisclub. Ad Franke is al eerder tot lid van verdienste van de vereniging benoemd.

Afbeelding