Afbeelding

Rob Rassaerts 40 jaar lid van parochiële Kerkkoor O.L.V. Presentatie

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - In de mis ter ere van de heilige Cecilia, patrones van de zangkunst, gaf pater Arie Wester het belang aan van het kerkkoor en de koorzang voor de kerkelijke vieringen. Hij nodigde Rob Rassaerts uit om alle registers van het orgel ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis open te trekken.

Tijdens het feest in zaal 'Bij Van Dijk', werd Rob toegesproken door Wouter van Boheemen, namens het koor en Diaken Hans Beks namens het pastorale team van de Eustachius parochie.

Rob is vanaf 1978 het gezicht geweest van het parochiële Kerkkoor. Hij was niet alleen de organist tijdens alle kerkdiensten maar was ook bij alle repetities aanwezig als muzikaal begeleider zowel van het Dames als Herenkoor. Hij was tevens dirigent van het mannenkoor. Omdat het herenkoor in 2009 dreigde op te houden te bestaan werd de koers verlegd. Het Gregoriaans werd deels verruild voor Nederlandse samenzang. Een wervingsactie van Rob leverde 6 nieuwe leden op. Het koor was gered.

Rob en vooral de toenmalige pastor Tilman waren er een groot voorstander van om de kerkzangers actief te betrekken bij de kerkzang. Dit heeft ertoe geleid dat in deze kerk nog steeds volop meegezongen wordt door de aanwezigen.

Sinds 3 jaar zijn het Dames- en Herenkoor gefuseerd en zijn verder gegaan onder de naam 'Kerkkoor O.L.V. Presentatie'.

Na de beide toespraken kreeg Rob een oorkonde van De Gregoriusvereniging uitgereikt door diaken Hans Beks die hem tevens de versierselen opspeldde horend bij zijn 40-jarig lidmaatschap van het koor.

Ook zin om te zingen in de kerk? Loop eens binnen Bij Van Dijk op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur, dan kun je proeven van de sfeer bij het koor en kennismaken met de liederen die gerepeteerd worden. Je kunt ook contact opnemen met het koor via: bvzutphen@hetnet.nl.