Korale
Korale Foto: Frank Kemme

Jubileumconcert Korale in Helmond

Algemeen Muziek

Aarle-Rixtel - Kleinkoor Korale uit Aarle-Rixtel zal op zondag 9 december een jubileumconcert verzorgen in het auditorium van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. De aanvang is om 15.00 uur, toegang gratis.

De zangers zingen met uitzondering van enkele nummers alles à capella, dus zonder instrumentale begeleiding. Het koor bestaat dit jaar 25 jaar. Het jubileumjaar is gestart op de kiosk in de muziektuin in Beek en Donk en zal afgesloten worden met het komende concert. Hoewel het geen echt kerstconcert genoemd mag worden is de muziekkeuze gedeeltelijk wel tijd van het jaar gerelateerd. Nummers als de 'Stille Nacht' van Gruber en het bekende 'Carol of the bells' zijn daar voorbeelden van. Maar het prachtige 'Locus Iste' van Bruckner en 'O bone Jesu' van Da Palestrina kunnen toch niet specifiek onder het kerstrepertoire geschaard worden. De mis van Cassali en 'Tollite Hostias' van Saint-Saens zijn evenmin nummers die in de kersttijd veel klinken. Maar natuurlijk kunt u ook genieten van 'O Magnum Mysterium', nu eens niet van Poulenc, maar van 16e-eeuwse De Victoria. Bijna nooit hoort u het lied 'Bethlehem' uit de musical Martin Guerre en het oude 'A babe is born I wys' van Baiton.

Kleinkoor Korale nodigt u daarom graag uit voor haar afsluitingsconcert. Het concert staat onder leiding van Hans van Zeeland. Aan de piano zal Giel Jacobs een paar nummers begeleiden.