Vlnr: Tijmen de Boer, Joshy Gevers en Dirk-Jan Spierings
Vlnr: Tijmen de Boer, Joshy Gevers en Dirk-Jan Spierings Foto: Martin Prick

Joshy Gevers benoemd als prins Luuk XLVII in Ganzendonck

Algemeen Carnaval

Beek en Donk- Prins Luuk XLVII (47ste) zal Ganzendonck gaan regeren tijdens de komende carnavalsdagen. Samen met prinsgemaal Tijmen en adjudant Dirk-Jan Spierings, oud-prins Luuk XL, hoopt de nieuwe prins er een spetterend feest van te maken.

Eer
Luuk XLVII heet met zijn dagelijkse naam Joshy Gevers. Hij woont samen met Tijmen de Boer. Joshy heeft een goedlopende kapperszaak in Lieshout. Hij is geen rasechte carnavalsvierder, maar heeft wel eens kenbaar gemaakt, dat hij tegen een prins-schap geen nee zou zeggen. De prinsencommissie heeft gekozen en de keus viel op Joshy. "Het is een eer om gekozen en vervolgens benoemd te worden tot Prins Carnaval", zegt een verheugde en altijd lachende prins.

Zweet
Pas een week geleden werd Joshy gevraagd om de nieuwe prins te worden. Door omstandigheden kon de al gevraagde Arian de Groot de functie niet vervullen. "Ze kwamen vorige week op zaterdagmiddag de zaak binnen met de mededeling dat ze me geknipt vonden voor Prins Carnaval. In het begin heb ik me nog wel afgevraagd hoe ze toch bij mij uitkwamen, maar daarna vond ik het natuurlijk een hele eer!" Tijmen voegt toe: "Dan kom je thuis van je werk en dan zegt Joshy dat ik even moet gaan zitten. Maar gelukkig kan ik er helemaal achter staan, dat hij de eer krijgt om prins te zijn". "Om een uur of zeven 's avonds heb ik in verband met de voorbereidingen al moeten beslissen, maar we zijn nogmaals zeer vereerd, dat we het mogen doen. Tijmen komt van Urk, is dus geen Brabander en geen carnaval gewend. Een echte eilandhopper is hij", lacht prins Luuk. "Dan is het toch wel spannend om ineens op een podium te staan met het zweet in je handen", voegt Tijmen toe.

Warm
Met een spectaculaire lichtshow werden Joshy, de prinsgemaal en adjudant onthuld. In het begin nog onder een doek, zijn alle aanwijzingen nog eens goed met het publiek doorgenomen en daarna was het moment van de onthulling daar. Dat gebeurde met terugtellen vanaf 11 tot 0. Op nul is het moment, dat met lichtflitsen en muziek de nieuwe prins, zoals dat heet 'aan den volke wordt getoond'. Het thema van de komende carnavaldagen is: We wôrre dur wèrem van. En het warm krijgen zal wel lukken, want Joshy is een goede danser en dus een 'beweeglijke' prins. "Ik hoop op een heel leuke en plezierige carnaval en 'dè ze dur na afloop wèrem van geworre zin", besluit Joshy het praatje voor DeMooiLaarbeekKrant.