Project 'hoe sterk is mijn netwerk?'

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Van jong tot oud: iedereen voelt zich beter wanneer die gesteund wordt door een netwerk, of dat nou je familie, de mensen in de straat, je muziekvereniging of de zwemclub is.

Het is fijn als er iemand voor je is en het is net zo fijn om er voor iemand anders te zijn. Samen heb je een grotere kans om eventuele problemen het hoofd te bieden. Het is echter niet vanzelfsprekend dat je een enorm netwerk hebt. Ook is het zeker niet vanzelfsprekend dat als je veel mensen kent, je daar altijd op kunt rekenen.

Wil je een keertje praten over je netwerk of je netwerk uitbreiden, dan staan de vrijwillige netwerkcoaches voor je klaar. De netwerkcoaches kijken mee hoe jij je sociale netwerk kunt versterken of uitbreiden, je houdt daarbij altijd zélf de regie.

Wat doet de vrijwillige netwerkcoach voor je?
Het begint met een gesprek over jouw sociale netwerk, en jullie brengen dat samen in kaart. Daarna kan de netwerkcoach ondersteunen in het weer opbouwen, versterken of uitbreiden van het sociaal netwerk. Je gaat samen bekijken hoe je dat het beste aan kan pakken.

De netwerkcoach wordt altijd tijdelijk en op maat ingezet naar behoefte en vraag van de aanvrager. Hij of zij begeleidt je zodat je daarna zelf de weg kan vinden naar personen, vrijwilligersorganisaties en/of professionele organisaties. Inwoners van Laarbeek kunnen zelf een netwerkcoach aanvragen via de dorpsondersteuners. Elke kern van Laarbeek heeft een aantal opgeleide netwerkcoaches. Maar wil je liever een netwerkcoach uit een andere kern, dan kan dat ook.

Kijk ook eens op www.zorg-voor-later.nl of www.vierbinden.nl (zorg voor later). Meer informatie of vragen? Neem gerust contact op met ViERBINDEN, Manita Herregraven, coördinator vrijwillige netwerkcoaches via emailadres mherregraven@vierbinden.nl of telefoonnummer 06-48532893.