Afbeelding
Foto: Martin Prick

Huiskamer van Lieshout: koffieuurtje

Algemeen Senioren

Lieshout - Elke laatste vrijdag van de maand vindt in de Huiskamer van Lieshout het koffieuurtje plaats. Daar is het comité Hofkamer enkele maanden geleden mee gestart. Het eerste koffieuurtje na de zomervakantie werd geopend door de taalkundige en schrijver Wim Daniëls. Een maand later heeft vogelaar Jaap Wijdenes over de weidevogels gesproken. Op de vrijdag van eind oktober was te gast zorgmakelaar Marieke van der Hoff die inging op de aspecten van de ouderenzorg.

Sinterklaasviering
Inmiddels zijn er al heel wat mensen die de weg naar het koffieuurtje hebben gevonden. Inwoners van Lieshout die het fijn vinden om anderen op een ontspannen manier te ontmoeten, hun netwerk willen uitbreiden of op zoek zijn naar informatie op allerlei gebied. Zij kunnen maandelijks in de Huiskamer van Lieshout terecht voor een kopje koffie; op de laatste vrijdag van de maand om 10.00 uur. Met enige regelmaat worden er dan, zoals gezegd, sprekers uitgenodigd die een onderhoudend of interessant verhaal komen voordragen. Maar dat is geen must. Want soms ook wordt gezocht naar een sfeerbijeenkomst die past in de traditie van het jaargetijde. Ditmaal zal het samenzijn staan in het teken van Sinterklaas.

Goed voor elkaar
In een eerdere bijeenkomst genaamd 'Goed voor elkaar' is er gesproken over de gevolgen van de veranderende zorg in Nederland. Dat geldt niet alleen voor mensen die nu een beroep op de zorg moeten doen. Dat geldt voor iedereen. Overheden en instanties verwachten steeds meer dat mensen zo lang mogelijk voor zichzelf blijven zorgen. Je moet het voor jezelf goed regelen, maar dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Dat doe je samen met de mensen om je heen: jouw netwerk. In de Huiskamer van Lieshout wordt u de mogelijkheid geboden om te bouwen aan dat netwerk.

De Huiskamer van Lieshout, gelegen in het prachtige Franciscushof, heeft de potentie om een echte Huiskamer te worden voor de senioren van Lieshout waar gezelligheid, ontmoeting en ontspanning hoog in het vaandel staan. Het comité Hofkamer nodigt u uit. Tot vrijdag 30 november om 10.00 uur. De koffie staat klaar. Welkom!