Afbeelding

Route Buurtbuslijn 259 aangepast

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Met ingang van de nieuwe busdienstregeling in december 2018 gaat buurtbuslijn 259 door de kernen van Gerwen en Nuenen rijden en wordt het busstation in Nuenen het nieuwe eindpunt (bestemming Stiphout komt hiermede te vervallen). Het startpunt van deze lijn wordt Piet van Thielplein in Beek en Donk.

In feite gaat lijn 259 daarmee de oude route van de voormalige buslijn 21 volgen. In Beek en Donk en Lieshout verandert er verder niets aan de route. Met name voor de bewoners van Gerwen en Nuenen en de bezoekers aan deze kernen wordt de beschikbaarheid van het openbaar vervoer verbeterd. Zij kunnen langs deze route overal in en uitstappen mits dit tijdig aan de chauffeur kenbaar wordt gemaakt.

De voordelen van deze aanpassing zijn: Het verbetert de bereikbaarheid van de kernen van Gerwen en Nuenen voor zowel de bewoners van deze kernen als voor personen die deze kernen willen bezoeken. Er komt iets meer speling in de rijtijden van onze beide buurtbussen waardoor het minder moeilijk zal zijn op tijd te rijden volgens het rijschema en komt er meer tijd voor een pauze voor de chauffeurs.

De buurtbus rijdt niet op zaterdag, zondag en feestdagen.

Kijk voor meer informatie op www.buurtbuslaarbeek.nl. Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u mailen naar info@buurtbuslaarbeek.nl.