Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: bfdb82
Foto: Martin Prick
FOTO'S Gemeente

Buurtpreventieteam in Beek en Donk voor het eerst echt op pad

Beek en Donk - Burgemeester Van der Meijden deelde de eerste speciale gele hesjes uit aan de leden van het buurtpreventieteam. In de raadzaal waren alle mensen aanwezig, die zich hadden opgegeven alsmede vertegenwoordigers van de Dorpsraad en de politie.

Eerste
In de woordjes van Frans Jansen en de burgemeester kwam naar voren, dat ze blij zijn met dit initiatief. Benadrukt wordt dat het hier gaat om een burgerinitiatief. "De overheid is wel verantwoordelijk voor de veiligheid in het land, maar we kunnen daar samen aan bijdragen". De eerste aanzet werd afgelopen voorjaar door de Dorpsraad gegeven, maar de mensen, die vanaf het begin erg bij het opzetten van het team zijn betrokken zijn Frans Jansen en Jan Zaagman. Jan is vroeger als politieagent werkzaam geweest en kent dus de klappen van de zweep. Burgemeester Van der Meijden benadrukt dat de gemeente zij aan zij staat met de initiatiefnemers en het team. Frans Jansen is erg blij met het team dat al heel snel 12 personen telt. In een cursus zijn die 12 personen op de hoogte gebracht van de rechten en plichten. Vanavond is het dan zover, dat het eerste team van 2 personen op pad gaat.

Lees het complete artikel in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 6 december.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>