Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 7cd4b8
Foto:
Algemeen

Ontdek de Blauwe Poort Laarbeek

Laarbeek - De aanleg van de Blauwe Poort Laarbeek langs de N279 is gereed. Met de aanleg van de innovatieve waterhouderij en waterberging wordt ingespeeld op het veranderende klimaat. Waterschap Aa en Maas en de gemeente Laarbeek nodigen geïnteresseerden uit om op zaterdag 8 december het nieuw ingerichte gebied te ontdekken. Kom wandelen door het gebied langs de informatiestandjes, fiets het water van de waterberging naar de waterhouderij of ontdek het gebied tijdens een rondleiding of speurtocht voor kinderen.

Klimaatverandering
Het weer wordt extremer, men krijgt steeds vaker te maken met hevigere regenbuien en tijden van droogte. Het project Blauwe Poort Laarbeek is een innovatief pilot project om beter de gevolgen van de klimaatverandering op te kunnen vangen. In de waterberging kan overtollig water worden opgevangen om wateroverlast te voorkomen. In de waterhouderij kan juist water worden vastgehouden om in te zetten bij droogte. Als dit pilot project succesvol werkt, biedt dit kansen voor de toekomst om op meer locaties met innovatieve vormen van water vasthouden aan de slag te gaan.

Opening
Op zaterdagmiddag 8 december worden in winterse sferen verschillende activiteiten georganiseerd tussen 14.00 en 16.00 uur om het nieuw ingerichte gebied te openen. Kinderen kunnen het gebied ontdekken tijdens een speurtocht door o.a. vogels te spotten en te graven met een graafmachine. Iedere speurtocht leidt natuurlijk tot een schat, oftewel na voltooiing wacht een leuke beloning! Verder zijn er verschillende informatiestandjes, zo zal Heemkundekring De Lange Vonder iets presenteren over de rijke cultuur en historie in de regio of kan je meer te weten komen over de grote modderkruiper van een ecoloog van waterschap Aa en Maas. Ook is het mogelijk om zelf te helpen om de innovatieve waterhouderij te vullen door je uit te leven op de waterfiets. Om 14.00, 14.45 en 15.30 uur start in de blauwe tent op het terrein een watercollege met een rondleiding. Waterverteller Rimbaud Lapperre neemt je vanuit daar mee in de uitdagingen in het waterbeheer van de toekomst. Kortom, genoeg te zien en te beleven voor jong en oud!

Ter hoogte van Vonderweg-Oost 8, Beek en Donk. Parkeren is mogelijk langs de weg, maar kom op de fiets indien mogelijk. Meer informatie over het project Blauwe Poort Laarbeek is te vinden op: www.aaenmaas.nl/blauwepoortlaarbeek.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>