Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 320be5
Foto:
Kunst en Cultuur

Mantelzorgers en vrijwilligers bezoeken 't Oude Raadhuis

Beek en Donk - De zon leek wel te schijnen, zo kleurrijk en warm is de expositie van de textielkunstenaars Nelleke Merkx en Marlena Blaauw in 't Oude Raadhuis. Afgelopen donderdag 29 november vond de laatste geslaagde ontmoeting in 't Oude Raadhuis plaats tussen mantelzorgers en vrijwilligers die deelnamen aan de ViERBINDEN Academie.

De vrijwilligers van Stichting 't Oude Raadhuis hadden alles in het werk gesteld om het zowel de VIPs als ook de kunstenaars naar hun zin te maken op deze druilerige dag. Iedereen werd verwelkomd door de vrijwilligers. Het werk van de Stichting werd toegelicht o.a. de maandelijks wisselende kunstexposities in 't Oude Raadhuis. En de kunstenaars vertelden over zichzelf en hun zeer precieze manier van werken met delicate stoffen en materialen. Ook volgde een rondgang langs de kleding en hoeden, met extra uitleg en beantwoording van alle vragen. En daarna was het tijd om enkele hoedjes te gaan passen.

Nelleke (modiste, hoedenmaakster) en Marlena (maakster gelegenheidskleding) hebben elkaar bij een modeevenement leren kennen. En daar gezien dat hun werken elkaar prachtig versterken.

Beide kunstenaars zijn heel blij dat ze deze maand hun prachtige werken kunnen tonen in het mooi onderhouden Oude Raadhuis. En speciaal op deze doordeweekse dag aan geïnteresseerden zoals de kinderen van de Basisscholen uit Beek en Donk en aan deze geïnteresseerde mantelzorgers en vrijwilligers. De leuke reacties zowel van de kinderen als ook van deze bezoekers werden door hen hartverwarmend genoemd. Het was weer een zeer geslaagde middag.

Deze oogstrelende kleurrijke expositie is nog tot en met 16 december elke zaterdag en zondag te bezoeken. Ook u kunt nog contact opnemen als u deze kunstenaars met een groep wilt bezoeken. Informatie via website: www.oudraadhuis.nl of e-mail: info@oudraadhuis.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>