Korale
Korale Foto: Frank Kemme

Kerstconcert Korale in Elkerliek Kapel

Algemeen Muziek

Beek en Donk/Helmond - Vocaal Ensemble Korale Beek en Donk, o.l.v. Hans van Zeeland, houdt op zondag 9 december een gevarieerd kerstconcert in de Elkerliek Kapel, Wesselmanlaan 25 in Helmond. Op het programma staat muziek van Palestrina, Orlando di Lasso, maar ook van Bruckner en Saint Saëns, naast eigentijdse kerstmuziek. Aanvang 15.00uur. Entree is gratis.

Vocaal Ensemble 'Korale' uit Laarbeek ontstond uit Kleinkoor Korale en het ensemble Kalliope en bestaat in deze samenstelling sinds september 2011. De leden zijn afkomstig uit de kernen van Laarbeek en uit de buurgemeenten. Sinds september 2015 staat het koor onder leiding van Hans van Zeeland. Inmiddels zijn er in de nieuwe samenstelling succesvolle concerten gegeven in de regio Eindhoven (Gemert, Nuenen) maar ook daar buiten (Middelburg) Het koor maakte verder reizen naar Oxford (Engeland) en Gent (België).

Deze zondagmiddag brengt het voor u een gevarieerd kerstprogramma. U krijgt oude liturgische muziek te horen van o.a. Giovanni Casali, Orlando Di Lasso, Giovanni Palestrina maar ook van Anton Bruckner en Camille Saint-Saëns, uit een latere periode. Na een kort intermezzo presenteert het koor u een werelds en moderner, eigentijds kerstrepertoire Een sfeervolle muzikale aanloop naar Kerst.