vv Mariahout geeft voorsprong weg en verliest

Mariahout - Een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten eindigde in een 3-4 nederlaag voor Mariahout. Hiermee deed het team van Wilko Verhoeven en Edwin Maas zich tekort aangezien ze met een 2-0 voorsprong gingen rusten.

Al snel werd duidelijk dat er vandaag twee voetballende teams de strijd aangingen. Direct na het eerste fluitsignaal zette Mariahout met goed voetbalspel Mifano onder druk. Dit resulteerde in verschillende doelpogingen. Schoten van Tim Barten en Sander Scheepers miste preciezie en ook sommige kopballen miste kracht. Na een klein halfuur scoorde Mariahout twee keer. Het eerste doelpunt was na een prachtige aanval. Via goed combinatiespel haalde Dennis Veldpaus de achterlijn. Zijn voorzet op maat tikte Tim Barten beheerst binnen: 1-0. Direct hierna haalde Dennis Veldpaus van 18 meter hard uit. Zijn schot zou voorlangs zijn gegaan ware het niet dat Stijn v.d. Bogaard de bal bewust aantikte. Zijn geplaatste bal ging in de verre hoek, buiten bereik van de Mifano-doelman: 2-0. Mariahout bleef goed combineren en kansen creëren maar vergat zichzelf nog meer te belonen. Vooral de vele positiewisselingen vielen op en daar wist Mifano geen raad mee.

Na de rust verscheen er een geheel ander Mifano in het veld. Na 2 minuten spelen in de tweede helft kwam vanuit een hoekschop de bal voor de voeten van de goed meegekomen Mifano verdediger Paul Donkers. Zijn poging om de bal over de doellijn te schuiven strandde doordat de bal van de lijn werd gehaald. Eén minuut later, vanuit een Mifano aanval, schoot Maurice van Hoof de bal richting het Mariahout doel. De bal kwam voor de voeten van Rowan Verberne die de bal in het netje deed belanden, en hiermee de aansluittingstreffer maakte: 1-2. Direct hierna kwam Mifano op gelijke hoogte door Maurice van Hoof die de bal goed in de verre hoek schoot. Grensrechter Jorlan van Hoof vlagde tevergeefs voor buitenspel maar kreeg de kans niet om de scheidsrechter te overtuigen: 2-2. In de 55e minuut kreeg Michel Leenders een goede kans om weer op voorsprong te komen. Zijn kopbal ging echter over het doel. Mariahout kon dus weer opnieuw beginnen en had dat grotendeels aan zichzelf te wijten omdat er te slap werd begonnen in de tweede helft.

Na ruim een uur spelen werd, na een verdedigingsfout van Mariahout, de bal door Mifano spits Kevin van Elven naar de vrijstaande Maurice van Hoof gespeeld die de bal beheerst langs de keeper van Mariahout schoof en hiermee de 2-3 voorsprong op naam schreef. In de 72e minuut werd vanuit vrije trap Michiel Janssen bereikt. Hij verzaakte niet en tekende hiermee de 2-4 op het scorebord aan. Mariahout zette alles op alles om dichterbij te komen. En met resultaat. Tom v.d. Bogaard maakte de 3-4 met een prachtig afstandsschot. Mariahout bleef aandringen maar het spel werd slordiger. Mifano moest na 80 minuten door met 10 man omdat aanvoerder Borst zijn tweede gele kaart ontving omdat hij de bal na een toegekende vrije trap wegschoot. Mariahout drong nog meer aan en had op gelijke hoogte kunnen komen. Een scrimmage voor het doel van Mifano werd ternauwernood gepakt door doelman Van der Westen waardoor Mifano de overwinning kon meenemen naar Mierlo.

Komend weekend speelt Mariahout een uitwedstrijd tegen ASV '33. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur