Primavera
Primavera Foto ID

'Primavera' geeft concert in kerstsfeer

Algemeen Evenementen

Lieshout - Primavera houdt zondag 16 december - in haar jubileumjaar - een concert in kerstsfeer. Het concert vindt plaats in het Dorpshuis in Lieshout. Aanvang is 14.00 uur. De entree is gratis.

Voor wie Primavera nog niet kent; Primavera is een koor uit Lieshout van ruim veertig enthousiaste vrouwen en mannen. Er wordt gezongen in vier partijen, sopraan, alt, tenor en bas. Het repertoire bestaat uit popsongs, musicalliedjes, evergreens, volksliedjes en ballades. Eenieder komt dus aan zijn of haar trekken. "Dat is ook wat wij willen, muziek maken voor iedereen", aldus de voorzitter.

Primavera zingt a capella, dus zonder begeleidende muziek, onder leiding van dirigent Kees Manders. Primavera zal in het eerste gedeelte van het concert kerstliedjes zingen, waaronder het prachtige Frieden en zal in het tweede gedeelte een aantal nummers zingen waaronder Nkosi Sikelel'i Africa, Fields of Gold en What a wonderful world.

"Als afsluiting van ons jubileumjaar hebben wij geprobeerd weer een mooi programma neer te zetten met twee gastoptredens. Onze soliste is een jonge beroemdheid, ze heet Senna en heeft dit jaar meegedaan met The Voice Kids! Zo jong als ze is heeft ze al een stem die klinkt als een klok! Ze zal onder andere de volgende nummers gaan zingen: Almost is never enough, Son of a preacher man en Have yourself a merry little Christmas.

Daarnaast hebben we het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor bereid gevonden om deel te nemen aan onze muzikale middag.

Wij zijn erg trots dat zij een gastoptreden willen verzorgen, want dit is niet zo maar een koor; in 2014 behaalde het SHS in een voorronde voor seniorenkoren bij het Nationaal Korenfestival zelfs de eerste plaats! Het repertoire bestaat uit werken uit musicals, operette en opera. Ze staan onder leiding van Frans Sijmens en worden op de piano begeleid door Jolanda Verhagen", laat Primavera weten.

Primavera geniet van mooie muziek! Zij stellen uw komst op prijs.

Senna (The Voice Kids)