Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 3ae677
Foto: www.112nieuwsonline.nl

Getuige(n) gezocht van diefstal bij 89-jarige vrouw in Beek en Donk

Beek en Donk - Op dinsdag 4 december, omstreeks 16.30 uur, zat de bewoonster van een woning op de Pater Becanusstraat in Beek en Donk van 89 jaar oud op de bank in haar woonkamer. Terwijl ze hier zat, ging de voordeur open en kwam er een vrouw de woning binnen gelopen.

Bewoonster sprak de vrouw direct aan en vroeg wat deze zomaar in haar woning kwam doen. Ze hoorde de vrouw zeggen dat ze Netty heet en zei direct: "ken je me dan niet meer. Ik ben al vaker hier geweest." Hierop zou die Netty gezegd hebben dat mevrouw een mooie woning had en liep vervolgens door naar de slaapkamer. Uit de slaapkamer heeft de vrouw een gouden armband en gouden halsketting met gouden tientje weggenomen. Vervolgens is ze via de voordeur snel de woning uitgerend.

Bewoonster omschreef de verdachte als volgt: Blanke vrouw, ca. 45 jaar. Blond achterover gekamd half lang haar. Geheel in het zwart gekleed met een roze sjaal, half hoge laarsjes zwart/wit bont. De vrouw sprak met een Oostblok accent.

De bewoonster is met haar rollator achter de verdachte aangelopen en heeft voor haar woning de bestuurster van een voorbijkomende auto laten stoppen. Deze bestuurster heeft het verhaal aangehoord en ze is hierop in de richting gereden waar de vrouw met de gouden sieraden naartoe was gerend. De verdachte was voorbij Verzorgingstehuis de Regt links de Otterweg op gerend. Kennelijk heeft de aangesproken bestuurster de verdachte hier niet meer gezien, maar wel een donkerkleurige volkswagen snel weg zien rijden.

Heeft u iets gezien of mogelijk zelfs foto's of videobeelden van de verdachte van deze diefstal gemaakt? De politie komt ook graag in contact met de bestuurster van de auto die aangesproken is door het slachtoffer. Neem contact met de politie op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. Graag het volgende registratienummer vermelden: PL2100-2018245361

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>