Burgemeester Frank van der Meijden
Burgemeester Frank van der Meijden Foto: Gemeente Laarbeek

Persverklaring burgemeester omtrent overvallen

Algemeen Gemeente

"De laatste weken is de gemeente Laarbeek in het nieuws vanwege een reeks overvallen. Dat zijn niet de goede redenen om media-aandacht te krijgen. Ik leef mee met de slachtoffers die buiten hun schuld betrokken zijn geraakt bij deze overvallen. Ik hoop dat ze een dergelijke ervaring mentaal te boven komen en gebruik maken van de hulp en ondersteuning die hen geboden wordt.

Grensoverschrijdend gedrag tolereren we niet. Overvallen zijn onacceptabel. Politie en Openbaar Ministerie werken met man en macht om daders op te sporen. In deze exceptionele situatie wordt Laarbeek maximaal ondersteund. Ik heb hierover dagelijks intensief contact met politie, OM en specialisten.

Het Buurtpreventieteam, Whatsapp-groepen en individuele tips kunnen een bijdrage leveren aan de ondersteuning van het veiligheidsgevoel. Ik blijf een beroep doen op iedere inwoner; als u iets verdachts ziet, meld het dan direct via 112.

Veiligheid en ondersteuning daarvan is een zaak van ons allemaal. Politie, gemeente, maar zeker ook inwoners kunnen elkaar daarin helpen."

Frank van der Meijden
burgemeester van de gemeente Laarbeek