Flamingo's Senioren 2, met als nieuwe shirtsponsor T-PRESS, sport en publiciteit

Derde winst op rij voor Flamingo's

Mariahout - Flamingo's Senioren 1 speelde zondag 9 december in de Klumper in Lieshout tegen Fortuna '74 uit Bergharen. Het spel van beide ploegen was fel, strijdend en aanvallend. Ook werd er door beide ploegen stevig verdedigd. Dat zorgde voor een mooie wedstrijd voor het publiek.

Vijf minuten na aanvang van de wedstrijd werd drie keer door Flamingo's gescoord. Flamingo's stond dus al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Deze voorsprong hebben zij de gehele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Doordat Senioren 1 verdedigend veel druk zette op de bal van de tegenstander, kwamen zij bijna niet tot scoren. Ruststand was 9-4 in het voordeel van Flamingo's.

Na rust werd er nog steeds goed gekorfbald, maar hadden de dames uit Mariahout ook pech. Korte kansjes vielen net niet in de korf, er werd té weinig gespeeld op het afstandsschot en een strafworp werd gemist. De dames speelde gedurende 10 minuten te statisch, waardoor coach Kim Janssen-Vervoort genoodzaakt was de nodige wissels uit te voeren. Deze wissels kwamen het spel ten goede. Flamingo's kreeg opnieuw voldoende kansen en kon daardoor de voorsprong behouden. Einduitslag was 14-9 in het voordeel van Flamingo's.

Volgende week speelt Senioren 1 om 11.00 uur tegen SCMH in Het Zwijsen College in Veghel.

Senioren 2 scoort aan de lopende band
Senioren 2 speelde 9 december een thuiswedstrijd tegen het tweede team van Odisco uit Olland. Deze week wisten de meiden uit Mariahout hun tegenstander te overrompelen. Er werd de gehele wedstrijd aanvallend goed en sterk gespeeld. Er werd veel gebruik gemaakt van de doorbraak. Daarnaast werd ook het achterveld veelvuldig gebruikt. Je kon aan de meiden van Flamingo's zien dat ze er zichtbaar plezier in hadden. Verdedigend liet Senioren 2 wat steekjes vallen in de eerste helft. Er werd teveel op de bal gelet en de vrije dame werd te vrij gelaten, waardoor Odisco in de eerste helft 5 keer konden scoren.

In de tweede helft was Flamingo's overduidelijk de betere ploeg. De wedstrijd eindigde dan ook in een 17-7 winst voor de dames uit Mariahout. De volgende wedstrijd is wederom een thuiswedstrijd. Deze zal gespeeld worden op zondag 13 januari om 13.45 uur in de Klumper in Lieshout.