Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 44c2d0
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)
Evenementen

6e Winterbosfair tevens de laatste?

Aarle-Rixtel - Als het aan de provincie ligt wel. Het terrein waar de Winterbosfair inmiddels voor de 6e keer plaatsvond, ligt midden in de beoogde omleidingsroute van de N279 en zal daarmee verdwijnen in zijn huidige vorm. De petitie tegen deze plannen werd door veel mensen meteen ondertekend.

De weergoden huilden met de organisatoren mee. De regen hield maar niet op zondagmorgen 9 december. Alles werd modderig, vooral het parkeerterrein was bijna onbegaanbaar geworden. Gelukkig klaarde het in de middag op en liet de zon zich weer zien. Dat kwam de sfeer en het aantal bezoekers meteen ten goede. Overal brandden sfeervolle vuurtjes, lekkere broodjes en gebak was volop voorhanden, glühwein en andere warme en koude dranken vonden gretig aftrek. Voor de inwendige mens was goed gezorgd. Ellen van Bakel die samen met Angelique Smits tekent voor de organisatie van het geheel, vertelt enthousiast: "we zitten met de deelnemers wel zo ongeveer aan het maximum met de veertig van dit jaar. We willen het kleinschalig en vrij toegankelijk houden voor iedereen." Uiteraard werd ook aan Ellen gevraagd wat zij als organisatie van de toekomst verwacht. "We hopen nog heel lang door te kunnen gaan hier. De gastvrijheid en medewerking van Kittie Schuurmans (eigenaresse van het perceel) is geweldig. Of het nou gaat om mee opbouwen of dingen verplaatsen, het personeel van Kittie mag ons aan alle kanten helpen. Ook voor haar is het verschrikkelijk als dit weg moet, maar we geven nog niet op."

De bezoekers genieten intussen volop. Er is van alles te zien en van alles te doen. Van eigen gemaakte spullen en verzorgingsartikelen tot tuinkachels en alles wat er tussenin zit wordt hier aangeboden. Veelal Laarbeekse mensen en ondernemers, maar ook van verder weg zijn enthousiaste deelnemers te vinden. Wout van Schijndel uit Aarle-Rixtel vindt de Winterbosfair geweldig. Hij mag met de aanwezige smid, een hartje van ijzer smeden. Helaas kan hij het niet aan zijn eigen vriendinnetje geven, de smid had het al aan iemand anders beloofd. Heel gefocust is Wout samen met de smid aan het buigen, opnieuw heet stoken op het smidsvuur, dan weer hameren en buigen. Tot slot wordt het afgemaakt door te poetsen met een staalborstel waardoor het hartje mooi glimt. Trots overhandigd Wout het door hem gemaakte hartje aan het kleine meisje dat er erg blij mee is. Ook dat hoort bij kerst en de gedachte van kerst. Op de vraag of Wout dit later wil gaan doen antwoord hij dolenthousiast: "misschien wel, ik heb het al vaker gedaan, in het historisch dorp, en ik vind het erg leuk om te doen!"

Bekijk hier alle foto's.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>