Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Doet u ook mee aan kerstactie binnen Laarbeek?

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Ook in Laarbeek wonen mensen waarvoor een maand vaak langer is dan dat hun inkomen toelaat. Soms zijn dit alleenstaande ouderen, maar vaak zijn het gezinnen met kleine kinderen die de eindjes maar moeilijk aan elkaar kunnen knopen.

Voor hen is het daardoor lastig om voldoende producten te kopen voor voeding en verzorging. Zeker in de maand december. Een maand die niet alleen 31 dagen heeft, maar waarin ook verschillende feestdagen zitten waar men, zeker ook voor kinderen, wat extra's zou willen doen, maar het beschikbare budget dit gewoonweg niet kan.

Ook dit jaar hebben ze het verzoek gekregen om voor ca. 50 adressen een pakket met lang houdbare levensmiddelen en spullen voor persoonlijke verzorging samen te stellen. De afgelopen jaren hebt u binnen de verschillende dorpen in Laarbeek laten zien dat u deze groep mensen niet in de kou wilt laten staan. Daarom durven ze dit jaar opnieuw een beroep op u te doen om hen hierin te helpen. U kunt dit doen door spullen naar een van de vier parochiecentra of kerken te brengen die als inzamelpunt dienen. Ook staan vrijwilligers klaar om producten in ontvangst te nemen op vrijdag 14 en zaterdag 15 december tussen 9.00 en 17.00 uur in de Jumbo winkels in Mariahout en Lieshout en in de PLUS supermarkt in Beek en Donk.

De Parochie Zalige pater Eustachius van Lieshout zorgt met zijn vrijwilligers voor de inzameling en het uitsorteren; de stichting ViERBINDEN zorgt voor de screening van de adressen, waarbij uitsluitend gelet wordt op de financiële situatie en niet wordt gelet op leeftijd, geslacht, ras of geloof. De stichting Super Sociaal zorgt voor de verspreiding binnen Laarbeek.

Ze kunnen daarmee aan u de garantie geven dat alle producten ook weer op goede plaatsen binnen Laarbeek terecht gaan komen en ze mensen die dit nodig hebben in deze dure tijd een extra steuntje in de rug kunnen geven. Mogen zij op uw medewerking rekenen?

Mocht u van mening zijn dat bekenden van u binnen Laarbeek ook voor een pakket in aanmerking zouden moeten komen, geef dan dat adres door aan het parochiesecretariaat of aan de stichting ViERBINDEN, zodat zij dan kunnen nagaan of dit ook past binnen de uitgangspunten die hiervoor gesteld zijn.