BBC-jazz
BBC-jazz

BBC-jazz presenteert 't Huukskes Last Christmas

Algemeen Muziek

Beek en Donk - Tweede kerstdag, een dag om lekker muziek te gaan maken? BBC-jazz vindt van wel. En wel omdat het meer dan ooit een bijzonder concert gaat worden. Op die dag willen de leden van BBC-jazz op hun muzikale manier Coby en Jos van de Kamp bedanken voor al die keren dat zij gastvrij ontvangen zijn bij Herberg 't Huukske.

De stoelen stonden klaar voor de repetities, de zaal was lekker verwarmd en de thee dampte rijkelijk in de pauze op de donderdagavonden. In de derde helft zorgde de smaakvol gepresenteerde schaal met snacks, het geluid van zoevende dartpijlen en ketsende biljartballen voor dat crescendo wat elke muzikant graag wil bij het uitoefenen van zijn hobby. Ook zorgde de gastheer mede voor een zeer aangename ambiance tijdens de talrijke optredens van BBC-jazz samen met andere muziekgezelschappen in zaal 't Huukske. Het podium stond opgesteld, de sfeerverlichting brandde en de consumpties aangevuld met een lekker hapje kwamen stevig op tijd. Bijna twintig jaar is 't Huukske de thuishaven geweest van de band. Na 1 januari bestaat 't Huukske niet meer in haar huidige vorm. BBC-jazz gaat daarom voortaan repeteren op de donderdagavond in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg. Met dit 't Huukskes Last Christmas' willen zij de uitbaters Coby en Jos van harte danken.

Op deze tweede kerstdag openen The Muddy Road Jazzband om 15.00 uur dit 't Huukskes Last Christmas' op een verrassende manier. BBC-jazz vervolgt het optreden o.a. met een aantal nog niet eerder uitgevoerde muziekstukken waaronder geheel in eigen stijl enkele sfeervolle kerstpotpourri's. Ook brengen zij 'Fly me tot the moon' ten gehore brengen, speciaal ter nagedachtenis aan hun onlangs overleden trombonist Tons Sins. Aanvang van dit festival is rond 15.00 uur en de toegang is geheel gratis. Het zou leuk zijn als u ook uw vrienden meebrengt.