Afbeelding
Foto: Marc Bolsius

Stichting Join us zoekt donateurs

Algemeen

Laarbeek - In de decembermaand is er veel aandacht voor eenzaamheid. Wat veel mensen niet weten is dat dit ook onder jongeren een veelvoorkomend probleem is. Zo'n 8% van de jongeren is eenzaam. Dit zijn circa 250.000 jongeren! Stichting Join us zet zich in voor deze jongeren. Het is hun missie eenzaamheid onder jongeren tussen de 12 en 25 jaar terug te dringen. Om dit te realiseren zijn zij op zoek naar donateurs.

Word donateur
Join us pakt eenzaamheid vroegtijdig aan waardoor ernstige gevolgen voorkomen worden. Ze brengen jongeren samen en helpen ze hun sociale redzaamheid te vergroten. Op dit moment is Join us actief op meerdere locaties in Noord-Brabant. Om nog meer jongeren te kunnen helpen vragen zij de financiële steun van fondsen, ondernemers en particulieren.

Word Vriend van Join us
Sinds 2018 bestaat de groep Vrienden van Join us. Dit zijn ondernemers en particulieren die zich willen inzetten om eenzaamheid onder jongeren terug te dringen. De vrienden ondersteunen Stichting Join us met een vaste bijdrage per jaar, voor een periode van minimaal 2 jaar. Natuurlijk is het ook mogelijk een eenmalige donatie te doen. Stichting Join us heeft de ANBI-status, waardoor donaties aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Kijk op www.join-us.nu/doneren voor meer informatie.

Over Stichting Join us
Op 1 februari 2018 is Stichting Join us opgericht met als doel eenzaamheid onder jongeren tussen de 12 en 25 jaar terug te dringen. Op dit moment zijn er 8 actieve groepen in Veghel, Uden, Eindhoven, Schijndel, Gemert en Beek en Donk. Op korte termijn starten er twee nieuwe groepen in Roosendaal en Heesch. Twee wekelijks komen de jongeren samen. Ze doen allerlei leuke activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.