Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel
VIDEO

Jubileumfeest Primavera met speciale gasten

Algemeen Muziek

Lieshout - Primavera gaf zaterdag 16 december een optreden in het dorpshuis in Lieshout en niet zomaar een optreden. Nee, een optreden met twee speciale gasten. Een hiervan was de jonge Senna Willems. Deze ster ken je misschien wel van 'The Voice Kids'. Zonder dat ze het wist had haar moeder haar opgegeven, maar dat stopte haar niet van knallen tijdens 'The blind auditions'. Na de eerste zin draaiden alle juryleden al om.

Zieke Senna zingt geweldig
Ook nu nog, na 'The Voice', treedt deze jonge ster nog regelmatig op. Zelfs voor het jubileumfeest van Primavera wilde ze wel komen en laten horen waarom de jury zo'n grote fan was van deze meid. Er kon genoten worden van o.a. 'Almost is never enough', 'Son of a preacher man' en 'Have yourself a merry little christmas'. Na het soundchecken en een paar stemoefeningen was het tijd voor een kopje thee om haar stem - die volgens haarzelf 'voor geen meter klinkt' - een beetje te verzachten. Ze was namelijk al de hele week ziek geweest en ook nu zat ze nog aan de antibiotica. Je kan je dus wel voorstellen dat zelfs met haar talenten de zenuwen toch wel aanwezig waren.                                                                                                                        

Primavera en Stedelijk Helmonds Seniorenkoor
Na het inzingen was er weinig meer te doen voor Senna en was het dus wachten geblazen met mama en papa. Tijdens het wachten konden ze stiekem even kijken naar het inzingen van het koor. Het koor dat bestaat uit ruim veertig enthousiaste zangers en zangeressen, variërend van alt tot bas en weer terug naar sopraan en tenor. Speciaal voor het jubileumfeest hadden ze nog een speciale gast uitgenodigd. Misschien bekend van het nationaal korenfestival waar ze in 2014 eerste werden. Het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor. Dit koor zong niet a capella, maar onder begeleiding van de piano.

Stemmige kerstliederen
"Primavera, een koor om naar te luisteren en te kijken." Na deze woorden was het voor het Primavera koor tijd om het spits af te bijten. Ze begonnen, heel typisch, met kerstliederen. Dit bracht iedereen meteen in de stemming. De rest van het optreden zongen ze de sterren van de hemel en was het inderdaad leuk om naar te luisteren én te kijken. Ook de optredens van de jonge Senna en het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor waren fantastisch en met alles bij elkaar was het inderdaad een echt (jubileum)feest.