Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Nieuwjaarsconcerten Koninklijke Harmonie O&U

Algemeen Muziek

Beek en Donk - De Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning knalt het nieuwe jaar in met twee concerten op 1 en 5 januari. Als kers op de taart (of beter gezegd: poedersuiker op de oliebol) verwarmt O&U u ook met livemuziek op oudejaarsdag.

Wie op 31 december oliebollen gaat halen op het Heuvelplein in Beek en Donk, weet dat er ieder jaar een heel leuk orkestje zit te spelen. Dit zijn de leerlingen van O&U die met blaasmuziek en slagwerk een leuk concert geven voor het toestromend publiek. Ze beginnen rond 12.00 uur.

Nieuwjaarsconcert
De volgende dag opent O&U het nieuwe jaar tijdens het nieuwjaarsconcert. Een gezellig familieconcert op dinsdag 1 januari waar alle muzikanten van O&U hun bijdrage aan leveren. Dit levert een gevarieerd programma op met onder andere optredens van de slagwerkgroepen, leerlingenorkest en jeugdorkest. Het harmonieorkest staat deze keer onder leiding van gastdirigent Martijn Pepels. Martijn is inmiddels een bekend gezicht bij O&U en dirigeerde al meerdere malen tijdens het nieuwjaarsconcert. O&U ontmoet u graag op 1 januari in Muziekcentrum 't Anker. Het concert begint om 13.30 uur en de entree is gratis.

Verrassende ontmoetingen
Een paar dagen later op zaterdag 5 januari speelt het harmonieorkest van O&U in de Concertzaal van Tilburg. Dit concert in de serie 'Verrassende Ontmoetingen' is een bijzondere aangelegenheid voor het orkest. De zaal staat bekend als een van de beste concertzalen voor orkesten. Daarnaast is het andere orkest van de avond ook eentje van groot kaliber: De Koninklijke Harmonie van Thorn. Het thema van het concert is 'Dansen Geblazen'. Geheel bijpassend speelt O&U het stuk 'Hungarian Folk Dance Suite' van Leo Weiner. Daarnaast brengt O&U twee werken van het afgelopen concours opnieuw ten gehore. Wilt u komen luisteren? Kijk vooral even op www.oenu.nl voor informatie over een leuke aanbieding met entreekaartjes.