Afbeelding

Badminton Club Lieshout dankt vrijwilligers

Algemeen

Lieshout - Vrijwilligers zijn de basis van Badminton Club Lieshout: zij zijn de vereniging en laten de vereniging functioneren. Om die reden heeft het bestuur van Badminton Club Lieshout deze vrijwilligers, ook dit jaar weer, héél hartelijk bedankt voor hun inzet. Vrijwilliger Frans Biemans heeft daarom, uiteraard in Kerststijl, bij alle vrijwilligers een bedankbrief bezorgd en een goodiebag.

Bouwstenen
Vrijwilligers zijn de bouwstenen van een vereniging. Bij Badminton Club Lieshout is dat niet anders. De Lieshoutse sportvereniging heeft daarom dan ook een uitgekiend beleid ten aanzien van deze vrijwilligers. De vereniging streeft naar een zo breed mogelijk aantal vrijwilligers, waardoor niemand veel taken op zich hoeft te nemen. Omdat de vereniging heel actief wil zijn verdeeld ze alle taken over zoveel mogelijk vrijwilligers: dan kan er ook heel veel georganiseerd worden. Als iedereen immers iets doet, hoeft niemand veel te doen en gebeurt er toch veel.

Taken
Door dit beleid zijn veel van de leden van de vereniging ook als vrijwilliger actief. De taken die worden verricht variëren van het schrijven in het clubblad tot het opzetten van de badmintonnetten. Ook zijn er taken als het begeleiden van de jeugdspelers, bijhouden van de competitie en natuurlijk ook besturen van de vereniging. Ook klusjes als het rondbrengen van de clubbladen, uitzoeken van kapotte shuttles en dergelijke zijn door de vereniging bij verschillende vrijwilligers ondergebracht.

Dank
Eens per jaar dankt het bestuur van Badminton Club Lieshout expliciet alle vrijwilligers. Het bestuur probeert ze dan te verrassen met een goodiebag en hen te bedanken voor hun inzet. Al jaren verzorgt vrijwilliger Frans Biemans deze dankbetuiging namens de vereniging: hij bezoekt dan alle vrijwilligers thuis om ze de dank expliciet over te brengen. En, gezien de tijd van het jaar gebeurd dat natuurlijk in Kerstsferen.

Jeugdbegeleiding
Ook de jeugd van Badminton Club Lieshout wordt door een groep vrijwilligers begeleid. Onder leiding van trainer Frans van Waardenburg (vanwege ziekte op dit moment vervangen door Isa Verkoeijen) werkt de jeugd haar oefeningen wekelijks af. Bij het afwerken van de oefeningen worden ze geholpen door vrijwilligers, die samen de jeugdbegeleiding vormen. Tim Kanters en Pepijn Kerkhof (zelf spelend in de junioren-groep) hebben de afgelopen anderhalf jaar met de jeugdbegeleiding bij de aspiranten meegeholpen. Zo helpen de badmintonners elkaar. Maar, na anderhalf jaar hebben zij besloten dit vrijwilligerswerk bij de aspiranten te beëindigen. Daarom zijn zij afgelopen week heel hartelijk bedankt voor de inzet en hulp.

Woensdag 26 december is er geen speelavond. Op woensdag 2 januari vindt de Nieuwjaarsborrel plaats om 20.00 uur.