Logo mooilaarbeek.nl
De broers Visser bezorgen al jarenlang DeMooiLaarbeekKrant in Lieshout   | Fotonummer: 5f4e5e
De broers Visser bezorgen al jarenlang DeMooiLaarbeekKrant in Lieshout (Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D))
Algemeen

Drie krantenbezorgers in één gezin: "Zelfs de honden kennen me"

Lieshout – Zeshonderddrieënzestig MooiLaarbeekKranten belanden er wekelijks op de Wieken bij de familie Visser. Elf pakketten met daarop veertig losse kranten. Folders niet meegeteld. De broers Jelle (19), Lars (17) en Brend (14) zijn vaste bezorgers van deze krant. In weer en wind; op de fiets, met de bolderkar en met de boodschappentrolley.

Logische routes en kilometers maken
Net voor Halloween in 2013, startte Jelle als bezorger van DeMooiLaarbeekKrant. Hij bezorgt in de bossen bij Lieshout. "Samen met mijn vader had ik op Google maps uitgezocht wat de meest logische fietsroute zou zijn. Ook was het handig om te letten op de stickers en te noteren waar de mensen DeMooiLaarbeekKrant wilden hebben." Het werd allemaal vakkundig in de computer gezet. "Er zitten veel honden in die buitenwijk, maar zodra ze mij zien worden ze rustig. Die honden kennen me", vertelt Jelle. Broer Lars volgde in 2015 als bezorger. Zijn route ligt in de dorpskern. "Ik loop alles met de bolderkar met een huif, zodat de kranten niet nat worden. Soms heb ik wel eens materiaalpech gehad door een klapband of een gebroken as", vertelt hij. Jongere broer Brend volgde als laatste en toert rond met zijn boodschappentrolley vol kranten. Hij vertelt: "Ik vind het wel leuk om DeMooiLaarbeekKrant te bezorgen, ook omdat je buiten bent."

"Beetje miezer mag"
De broers zijn het roerend met elkaar eens. Regen en/of harde wind is vervelend bij het kranten bezorgen. Maar ze maken ook leuke dingen mee. Wat te denken van een dame die laatst op pepernoten trakteerde? Of een gezellig praatje op straat? Speciaal is die keer dat Brend naast bezorger ook fotograaf was van DeMooiLaarbeekKrant. "Ik zag dat de politie een inval deed en heb daarvan een foto gemaakt. Die werd later bij het artikel geplaatst", lacht Brend trots.

Gouden krachten
In de basis regelen de drie broers de bezorging van de kranten geheel zelfstandig. Maar bij ziekte of andere calamiteiten loopt dat anders. En dan is het maar wat handig dat moeder Diana de krant alvast vouwt en folders insteekt. Of dikke kranten komt brengen op de route zodat die overgeheveld kunnen worden in de fietstas. Of dat vader Sake helpt bij het bezorgen terwijl de zieke naast hem zit. Sowieso heeft familie Visser een 'luxepositie' verworven bij DeMooiLaarbeekKrant. Elke woensdagavond worden de kranten al gebracht zodat Jelle, die wisselende werktijden heeft, het kan opnemen in zijn werkrooster. Hoe lang de broers de krant nog gaan bezorgen weten ze nog niet. Wat wel bekend is, is dat het gouden krachten zijn voor DeMooiLaarbeekKrant. Waarvan akte.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>