Muzikale geeft kerstconcert in Gaviolizaal

Algemeen Muziek

Aarle-Rixtel/Helmond - Stichting Draaiorgels Helmond presenteert zondag 23 december, 4e Advent 14.00 tot 16.00 uur een sfeervol kerstconcert met Muziekvereniging Muzikale uit Aarle-Rixtel en het 60 tot 70 personen grote koor Chant'Oers. Een bijzonder concert in de Gaviolizaal.

De Gaviolizaal is in kerstsfeer getooid en het 4e kaarsje in de adventskrant brandt op deze laatste zondag voor Kerstmis. Deze muziekvereniging en het koor geven op deze laatste zondag voor Kerstmis zowel afzonderlijk alsook samen een gezellig concert. Ook het publiek wordt van harte uitgenodigd mee te zingen. Muzikale heeft vorig jaar het Kerstconcert verzorgd met de zangroep Zingiz. Chant´Oers gaf onder leiding van Dirigent Peter van Beijnum in april 2017 een meerstemmig concert in de Gaviolizaal. Een serieus concert schuwen zij niet waarbij vijf-stemmig haalbaar is mede gezien het groot aantal mannen dat het koor rijk is. In mei 2017 gaven zij te kennen wegens de mooie ambiance het Kerstconcert in 2018 te willen verzorgen. Wegens het succes en het mooie van koor en orkest zijn Chant´Oers en Muzikale bij elkaar gebracht om dit jaar een mooi en sfeervol concert te brengen. De naam Muzikale verwijst naar muziek maken en naar Ale, de benaming voor Aarle-Rixtel in het plaatselijke dialect. De Muzikale staat onder leiding van Dirigent Hubert Geurts. Het geheel zal evenals vorig jaar ondersteund worden door lichtbeelden passend bij de muziekstukken wat een extra dimensie geeft aan het geheel. Het concert zal ook via livestream te zien zijn op HelmondTV via internet.

Wederom een bijzonder concert in een bijzondere nostalgische omgeving. De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond.