Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 568556
Foto:
Kunst en Cultuur

Vilten wandkleden in 't Oude Raadhuis

Beek en Donk – Het nieuwe jaar start in 't Oude Raadhuis met een expositie van Nora van Klingeren. Zij exposeert vilten wandkleden van 5 tot en met 13 januari.

Nora van Klingeren (1956, Amsterdam) maakt wandkleden van vervilte wol en handgeschilderde en gezeefdrukte zijde. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte en geschilderde zijde. Ze doet een deel van het proces met de hand en een deel met de viltmachine. Zij zoekt in haar werk graag naar combinaties van technieken. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft structuur en diepte aan de kleden.

Voor deze tentoonstelling wordt de serie Chiatura, crossroads for architecture and textile getoond. Deze serie is gemaakt naar aanleiding van het bezoek aan het Georgische mijnwerkersdorpje Chiatura. Daarnaast is veel ander veel kleurrijker werk te zien.

Veel van de werken zijn in een stalen lijst vervat. Nora van Klingeren is opgeleid als architect, maar ze is de managementhoek ingerold. Na jaren in projectmanagement te hebben gewerkt heeft ze een zijstap gemaakt naar meer handmatige creatieve arbeid. Op het textielvlak is ze in wezen autodidact, maar de vorm en de verhoudingen komen uit de Bouwkunde. Ze maakt ook sjaals van zijde. En maakt lijkwades toegesneden op individuele behoeften.

Deze expositie in 't Oude Raadhuis Beek en Donk is slechts twee weekeinden te bezoeken. Geopend 5 tot en met 13 januari op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Zie ook: www.noravanklingeren.nl of www.oudraadhuis.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>