BCL-M2/SportPoint Gemert in de basisbezetting met (vlnr.) Jos Kluijtmans, Martijn Junggeburth, Ingrid Bergé en Ida van de Lockant
BCL-M2/SportPoint Gemert in de basisbezetting met (vlnr.) Jos Kluijtmans, Martijn Junggeburth, Ingrid Bergé en Ida van de Lockant

Midweekteam Badminton Club Lieshout begint wisselend

Sportnieuws Sport

Lieshout - Met één winst en één verliespartij is het tweede midweekteam de competitie wisselend begonnen. Thuis tegen BC Goirle werd nog met 6-2 gewonnen. Uit tegen Drunen lukte dat niet: daar werd met 5-3 verloren, waardoor het team nu op een derde plaats staat in de tweede afdeling van de 4de klasse.

BCL-M2/SportPoint Gemert – BC Goirle-M2: 6-2
De openingswedstrijd van het seizoen was meteen 'een goeie' voor de Lieshoutse badmintonners. Thuis tegen het tweede midweekteam van BC Goirle werd de partij pas gewonnen in de afsluitende mixpartijen. In de startende dubbelpartijen ging het nog gelijk op: Martijn Junggeburth en Jos Kluijtmans wonnen hun dubbelpartij met duidelijke cijfers. Ine Merkelbach (die inviel voor de herstellende Ingrid Bergé) en Ida van de Lockant kwamen niet goed in hun spel en verloren in drie sets, uiteindelijk met 16-21. In de singlepartijen ging het daarna beter. Martijn Junggeburth, Ine Merkelbach én Jos Kluijtmans wisten alle drie te winnen. Alleen Ida van de Lockant slaagde daar niet in, maar een voorsprong van 4-2 was hierdoor wel een feit. In de afsluitende mixpartijen werd de voorsprong nog verder uitgebouwd. Martijn Junggeburth en Ida van de Lockant wonnen met duidelijk cijfers (21-9 en 21-12) en Jos Kluitmans en Ingrid Bergé (die wel één partij mee kon spelen) wonnen ook. Door deze uitslagen kon de eerste overwinning worden bijgeschreven voor BCL-M2/SportPoint Gemert.

BC Drunen-M1 - BCL-M2/SportPoint Gemert: 5-3
De uitwedstrijd tegen het eerste midweekteam van BC Drunen begon behoorlijk gelijk-op-gaand. Martijn Junggeburth en Jos Kluijtmans wonnen de als eerste gespeelde herendubbelpartij. Ida van de Lockant en Ingrid Bergé konden dat in de daarna gespeelde damesdubbelpartij niet nadoen: zij verloren in drie sets. Ook in de daaropvolgende vier singlepartijen ging het gelijk op. Martijn Junggeburth wist opnieuw zijn singlepartij te winnen. Ook Ingrid Bergé deed dat met goede cijfers. Jos Kluijtmans, die als tweede heer speelde en Ida van de Lockant, die als eerste dame speelde, konden hen dat niet nadoen en verloren beide hun eigen singlepartij: hierdoor kwam de nieuwe tussenstand op 3-3. In de afsluitende twee mixpartijen konden de Lieshoutse badmintonners geen vuist meer maken. Ze verloren beide partijen, waardoor de totale wedstrijd in een verlies van 5-3 eindigde.

Programma:
Woensdag, 26 december, géén speelavond
Woensdag, 2 januari, 20:00 uur: Nieuwjaarsborrel