Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: e19c86
Foto: Joost Duppen
FOTO'S

Wim Daniëls benoemd tot ereburger van Laarbeek

Laarbeek – Sinds woensdag 2 januari mag de heer Wim Daniëls zich ereburger van Laarbeek noemen. De gemeenteraad heeft - in een ingelaste bijzondere raadsvergadering - unaniem besloten hem die titel toe te kennen om hun grote waardering en erkentelijkheid naar hem uit te spreken. Het is de negende Laarbekenaar die deze titel krijgt. Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis kreeg de heer Daniëls uit handen van burgemeester Frank van der Meijden een oorkonde en een gouden draagspeld.

De heer Daniëls is geboren in Aarle-Rixtel en woonde lange tijd in het dorp. Inmiddels woont hij in Eindhoven, maar dat heeft zijn interesse en inzet voor Aarle-Rixtel en Laarbeek niet verminderd. Hij neemt elke gelegenheid te baat om zich positief uit te laten over het dorp en de gemeente.

Als auteur van veel boeken over Brabant, dialecten en taal, schreef hij ook boeken over zijn geboortedorp. Zo schreef hij een boek over achternamen in Aarle-Rixtel en is hij medeauteur van een boek over Kasteel Croy. Hij was van 2009 tot 2016 voorzitter van de Stichting Brabants Dialectenfestival en is lid van het Comité van Aanbeveling van de cultuurtempel Kouwenbergs Kerkje in Aarle-Rixtel.

In zijn vele optredens zowel regionaal als landelijk, bijvoorbeeld in televisieprogramma's (Pauw, Spijkers met Koppen 2009-2014, Pauw en Witteman 2012-2014) verhaalt hij vaak over Aarle-Rixtel en brengt het dorp en de gemeente positief voor het voetlicht.

Hij zet zich landelijk en regionaal in als een ware ambassadeur voor Laarbeek in het algemeen en voor Aarle-Rixtel in het bijzonder.

De laatste ereburger werd benoemd in 2011 (weerman Johan Verschuuren). Vier ereburgers ontvingen een onderscheiding van de gemeente Laarbeek. Wim Daniëls is nummer vijf. De overige vier ereburgers woonden toen nog in de gemeenten Lieshout en Aarle-Rixtel. 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>