Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 94dc1e
Foto:
Algemeen

Dorpsvereniging ZOD-Mariahout - óók voor jonge gezinnen

Mariahout - Hopelijk kan iedereen goed terugkijken op gezellige feestdagen. Met oudjaar heeft u zeker ook het jaar '2018' even de revue hebben laten passeren. Het jaar waarin 'Mariahout 85' gevierd werd en ook het jaar dat dorpsvereniging Zorg om het Dorp Mariahout (ZOD) 15 jaar bestond.

ZOD is gedurende deze 15 jaar uitgegroeid tot een grote vereniging waarin leden en vrijwilligers samen denken en werken aan de leefbaarheid van Mariahout. Veel van de huidige jonge ouders in Mariahout komen uit gezinnen die hier heel actief bij betrokken zijn (geweest). Meer dan 380 huishoudens zijn al lid van deze vereniging en ze kennen meer dan 40 werkgroepen. Zie www.zorgomhetdorp.nl, Bestuursinfo-werkgroepen en Projecten.

Aan het begin van het nieuwe jaar doet het ZOD-bestuur een oproep aan juist de jonge gezinnen in het dorp. Het blijkt namelijk dat iedereen graag woont in de Mariahoutse gemeenschap maar dat er nog nauwelijks een link is gelegd met de dorpsvereniging ZOD, die zich inzet voor alle dorpsgenoten. Wist u dat er diverse ZOD-werkgroepen zijn die zich nadrukkelijk inzetten voor de jeugd, de kinderen? Denk aan werkgroep Kermis, Sinterklaas, Koningsdag, Speeltuin Oranjeplein, herinrichting Oranjeplein, Toegankelijke Vennenroute (ook voor kinderwagens), veilige fietspaden, Trimbaan, buurverenigingenoverleg, enz.

Het zou mooi zijn als u deze vrijwilligers allemaal ondersteunt door lid te worden. Dit kost eigenlijk niet zo veel. Elk huishouden betaalt €10,00 per jaar en ontvangt daarvoor regelmatig een ZOD-nieuwsflits en jaarlijks een ZOD-ledenactiebon van €7,50 te besteden aan activiteiten in Mariahout. Dus eigenlijk kost een lidmaatschap maar €2,50! En... u bent natuurlijk altijd welkom op zowel de ZOD-ledenvergadering als ook op de openbare jaarvergadering (dorpsraad); beide op dinsdagavond 16 april.

Het zou fijn zijn als ook de nieuwe generatie gezinnen mee gaat denken over het heden en de toekomst van het dorp. Kom met goede ideeën (opening Oranjeplein, 75 jaar-Bevrijdingsfeest, herinrichting Nieuwe Erven), geef u op voor een werkgroep en/of kom met vragen naar het ZOD-bestuur. Meer info kunt u krijgen op donderdagmiddag (14.00 -15.00 uur) in het dorpsservicecentrum van het Buurthuis waar het ZOD-dorpsondersteuningsteam met u meedenkt en indien nodig 'lijntjes' uitzet naar de gemeente, woCom of het professionele team Zorg en Welzijn (woensdag 10.00-11.30 uur in Buurthuis).

ZOD stelt ieders betrokkenheid (en lidmaatschap) zeer op prijs en wenst u allen alle goeds in 2019. Voor meer actuele informatie zie de Nieuwsflits van oudjaar 2018: www.zorgomhetdorp.nl – Nieuws – Nieuwsbrieven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>