Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: e227d6
Foto:
Algemeen

Positieve reacties op buurtpreventieteam

Beek en Donk - Vooral veel positieve reacties van mensen die ze onderweg aanspraken, dat hebben de teams van buurtpreventie in de afgelopen maand ervaren. Deze eerste maand december, dat ze rond gelopen hebben, was voor de Beek en Donkse gemeenschap een hectische maand.

Gelukkig heeft dat velen in de gemeenschap aangesproken, een bijdrage te leveren om het gevoel van veiligheid weer wat te versterken en hebben zij zich aangemeld bij het Buurtpreventieteam. Momenteel telt de groep 26 leden. Hierdoor zijn zij, in januari, in staat om bijna elke avond een team op straat te hebben. Ook voor de late avond en vroege nacht in het weekend, wordt er al enkele keren gelopen. Al met al een prettige ontwikkeling. Natuurlijk blijven ze open staan voor nieuwe aanmeldingen. Graag zelfs. Hierdoor wordt het mogelijk om steeds vaker alle wijken van Beek en Donk aan te doen.

Opvallende dingen
Wat hen opvalt tijdens de wandelingen is, dat veel mensen aangeven om voortaan hun achteringang beter te gaan sluiten. Dat constateren zij ook en vinden dat een prima zaak. Helaas komt het dan regelmatig voor dat, naast de poort, aan de straatzijde, een kliko staat opgesteld, waardoor het voor iedereen, die kwaad wil, mogelijk is om binnen enkele seconden over de schutting op de achterplaats te komen. Dan heeft een poort goed sluiten ook minder nut.

Nieuwe plannen
Ook voor het jaar 2019 zijn er al weer nieuwe plannen. Een daarvan is, om te onderzoeken of het mogelijk is om ook overdag teams te laten lopen. Als hierover wat meer bekend is, laten zij dat zeker weten. Mocht u zich ook willen aansluiten, stuur dan een mailtje naar buurtpreventiebeekendonk@gmail.com of spreek een van de teams aan en geef uw naam door. Zij nemen dan contact op.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>