Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 0b8949
Foto: Leo van den Heuvel
Natuur

IVN Laarbeek houdt wandeling in het Gerecht

Laarbeek - Voor wie eens iets anders wil na het stramien van nieuwjaarsrecepties en familiebezoeken, heeft het IVN in dit weekend een leuke mogelijkheid. Als eerste activiteit van het nieuwe jaar staat een interessante wandeling op het programma, die voor iedereen toegankelijk is. Op zondag 13 januari vindt een wandeling plaats in en langs de bossen van de Boerdonkse Kampen en de Hei, in het noorden van de gemeente Laarbeek.

De wandeling begint om 10.00 uur aan het einde van de Pater de Leeuwstraat bij de brug over de Goorloop. Hier kan men lekker uitwaaien langs gevarieerde bomenlanen en wordt onder meer aandacht besteedt aan de waterhuishouding en aan diersporen. Een groot deel van het natuurgebied ligt tegenwoordig in de gemeente Meierijstad en is behalve onder de naam het Gerecht ook onder de namen het Lijnt en de Hei bekend. Dit is een eenzaam gebied met voornamelijk in de 20e eeuw op rabatten aangelegd bos. Vele soorten planten en bomen komen hier voor, onder meer dubbelloof, de Servische spar, de Reuzenzilverspar en de Weymouthden, bekend om zijn kegels met heerlijk geurende hars, die sommigen in het bad doen. In deze bossen, waar het dode hout vaak blijft liggen, voelen dieren als reeën, eekhoorns en vossen zich goed thuis, en ook vogels als de boomkruiper, de boomklever, het goudhaantje, het winterkoninkje, de zwarte specht en vele andere, terwijl men in deze tijd op de graslanden aan de randen van de bossen ook kans heeft op kramsvogels en koperwieken.

Waarschijnlijk wordt er flink doorgestapt om dit gebied te verkennen. Er wordt wel geadviseerd om laarzen of hoge schoenen aan te doen. De wandeling duurt tot ongeveer 12.00 uur.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>